Socialistische Partij

Omsingel het kabinet (+ update)


09-09-2005 * Vele SP afdelingen trekken op zaterdag 24 september op naar Den Haag om te helpen het Binnenhof te omsingelen. De actie, een initiatief van Keer het Tij, richt zich tegen het afbraakbeleid van kabinet Balkenende II. Ook het Ouderenplatform en ROOD zullen als organisaties zichtbaar aanwezig zijn ­ en adopteren hun stukje in de keten bij deze omsingeling.


----------
Update 9 september, uit Nieuwsbrief Platform Keer het Tij


----------

Grote opkomst verwacht bij omsingeling kabinet

Er wordt een grote opkomst verwacht bij de omsingeling van het Binnenhof op zaterdag 24 september om 13 uur. Zaterdag na Prinsjesdag zullen duizenden demonstranten hand in hand het kabinet de rug toekeren. Op het podium op het Plein in Den Haag zal ondermeer een optreden zijn van de populaire rapper Def Rhymz (bekend van zijn nummer 1 hits Doekoe en De Bom).

Ondertussen neemt de steun voor het kabinet verder af. Uit onderzoek van RTL-nieuws blijkt dat de mensen het kabinet nog minder zijn gaan vertrouwen nu bekend gemaakt is dat vooral de hoge inkomens er de komende jaren op vooruitgaan. Het sjieke Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) kwam met vergelijkbare cijfers en concludeerde: "dat het kabinet kritisch moet nadenken over de manier van politiek bedrijven en over de inhoud van het beleid". Niet raar dus dat de roep om aftreden van het kabinet steeds groter wordt in het land. Op 24 september zal zichtbaar worden dat Nederland massaal dit kabinet de rug toekeert.

Uit 18 steden bussen naar het Binnenhof

Vanuit tal van steden in het land rijden speciale Keer het Tij bussen op 24 september naar Den Haag. Als je in Amsterdam, Almelo, Assen, Breda, Emmen, Enschede, Emmen, Geldrop, Goes, Groningen, Hengelo, Kerkrade, Leeuwarden, Nijmegen, Oldenzaal, Sneek, Tilburg of Veendam woont kun je met de bus mee. Naar verwachting komen daar binnenkort nog vele steden bij. Kaartverkoopadressen zijn te vinden op www.keerhettij.nl. Als je zelf een bus organiseert naar Den Haag op 24 september kun je dat daar ook aanmelden.

Met de trein voor 9,95 euro naar Den Haag

Er is nu een goedkope manier om op zaterdag 24 september met de trein naar de omsingelingsactie van Keer het Tij in Den Haag te reizen. Winkelketen Kruidvat heeft namelijk een aanbieding die het mogelijk maakt om op zaterdag per trein door heel Nederland te reizen voor maar 9,95. Als je buiten de Randstad woont is dit al snel veel goedkoper dan een kaartje aan het NS-loket. De kaartjes zijn nog te koop in Kruidvat-winkels tot 17 september 2005. Je kunt maximaal 4 kaartjes per persoon kopen en zolang de voorraad strekt. Dus zorg dat je er snel bij bent. Overigens is er ook bij de NS een mogelijkheid om samen goedkoper te reizen. Wie in het bezit is van een OV-kaart of een Voordeelurenkaart mag maximaal drie reisgenoten meenemen, die dan (ook) 40% korting krijgen! Zie