Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht


-Zaterdag 24 september open dag NAM-locatie-
Burgemeester verricht officiële opening

BARENDRECHT (13 september 2005) - Burgemeester J. van Belzen verricht op zaterdag 24 september rond 10.00 uur de officiële opening van de open dag op de NAM-locatie op Vaanpark in Barendrecht. Bewoners en geïnteresseerden krijgen die dag de kans om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen op de gasbehandelingsinstallatie van de NAM aan de Gent in Barendrecht-Carnisselande. Omdat de parkeergelegenheid beperkt is, wordt aangeraden om lopend of met de fiets te komen.

Tijdens de open dag geeft de NAM informatie over het opsporen en winnen van aardgas, hoe de diepe ondergrond er in de omgeving uitziet, maar vooral over de behandeling van aardgas op de locatie Barendrecht. Dat gebeurt met behulp van video's, een expositie en een rondleiding over de locatie. Ook bestaat de mogelijkheid om vanaf de Oude Maas per rondvaartboot de omgeving eens vanuit een ander gezichtspunt te bekijken. Vervoer wordt geregeld vanaf de NAM-locatie.

Tegenwoordig is vrijwel iedereen in het bezit van een mobiele telefoon of (digitale) camera. Op de NAM-locatie is het gebruik van deze toestellen i.v.m. mogelijke vonkvorming en veiligheid niet toegestaan. Bezoekers wordt verzocht deze apparatuur daarom thuis te laten, anders is toegang tot het terrein helaas niet toegestaan.

Om de organisatie in goede banen te leiden, wil de NAM graag een goede inschatting kunnen maken van de belangstelling hiervoor. Wie naar de open dag wil komen, kan zich hiervoor aanmelden bij: NAM, Afdeling External Affairs, Antwoordnummer 47, 9400 VB Assen, fax: 0592-362098, e-mail: EA-frontdesk@shell.com. Graag onder vermelding van naam, adres, aantal volwassenen en kinderen dat aanwezig zal zijn.

Noot voor de pers,