Ingezonden persbericht


Kinderen nemen McDonald's onder de loep

Amsterdam, 19 september 2005 - Zaterdag 24 en zondag 25 september is in de McDonald's restaurants het weekend van 'Ontdek McDonald's!'. Kinderen kunnen dan onder meer meedoen aan een speurtocht, waarbij ze van alles over McDonald's ontdekken. Met deze en andere activiteiten laat McDonald's zien dat ze een transparante organisatie is met oog voor de samenleving.

Tijdens 'Ontdek McDonald's!' krijgt de transparante en maatschappelijk verantwoorde werkwijze van McDonald's extra aandacht. Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is een speurtocht uitgezet door het restaurant. De kinderen krijgen een boekje met vragen en volgen de aanwijzingen. Op de route komen zij verschillende elementen tegen, zoals de collecteclowns van het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij ieder element hoort een vraag. Als alle vragen beantwoord zijn, vormen een aantal letters uit de antwoorden een woord. Als de kinderen het winnende woord gevonden hebben mogen ze zelf een gratis IJshoorn tappen. Doel van de speurtocht is kinderen op speelse wijze te laten ontdekken waar McDonald's zich allemaal mee bezig houdt. Naast de speurtocht staan er tijdens 'Ontdek McDonald's!' nog meer activiteiten op het programma. Het volledige programma verschilt per restaurant.

McDonald's hecht veel waarde aan openheid. Op verschillende manieren worden gasten geïnformeerd over het beleid en de producten van McDonald's. Dat gebeurt onder meer via folders, de placemat en de website. Met deze middelen wordt aan gasten duidelijk gemaakt waar McDonald's voor staat en hoe McDonald's aansluit bij de lifestyle van haar gasten. 'Ontdek McDonald's!' moet dit nog eens extra duidelijk maken.