Deltion College


Gedeputeerde Rietkerk leest voor op Koeplein

In het kader van de Week van het Leren en de Dag van de Alfabetisering staat de afdeling Educatie (locatie Kampen) van het Deltion College op zaterdag 24 september met een informatiestand op de koemarkt in Kampen van 13.00 uur tot 16.00 uur. GeĂŻnteresseerden kunnen deze middag een kijkje komen nemen, informatiemateriaal inzien en in gesprek gaan met een van onze docenten. Het geheel wordt op een bijzondere manier opgesierd door een optreden van gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Jan Wieten. Zij lezen Kamper uien voor. De heer Lammert van Dijk zal daar nog een schepje bovenop doen door deze bekende verhalen in het Kampens voor te dragen. Doel van deze activiteiten is aandacht voor het onderwerp analfabetisme in het bijzonder en leren in het algemeen.

Analfabetisme bestaat nog steeds in Nederland. Bij veel mensen gaat het om `functioneel analfabetisme'; het niet voldoende kunnen lezen en schrijven en vaak ook rekenen - om in redelijke mate deel te nemen aan het maatschappelijke leven en het arbeidsproces. Het Deltion (Educatie) heeft dit signaal al een aantal jaren geleden opgepikt en vertaald naar cursussen voor deze doelgroep. Op dit moment volgen zelfs ruim twintig deelnemers een cursus in Kampen. Het onderwerp analfabetisme is momenteel zeer actueel. H.K.H. prinses Laurentien is als voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven onlangs nog in het nieuws geweest.

De informatiestand staat zaterdag 24 september van 13.00-16.00 uur op het Koeplein te Kampen. De heer Rietkerk begint om 13.00 uur met voorlezen. Van 13.30 tot 16.00 uur lezen de heer van Dijk en de heer J. Wieten afwisselend voor.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Nauta, Beleidsmedewerker Communicatie & Marketing. Deltion College. T 038 850 3048 of
M 06-15578818 E atnauta@deltion.nl

Datum: 19-09-2005

---