Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 19 september 2005

Spectaculaire roofvogeldemonstraties in Ecodrome Zwolle

Wegens groot succes vier nieuwe shows

Zaterdag 24 en zondag 25 september vinden er wederom spectaculaire roofvogeldemonstraties in Ecodrome Zwolle plaats. Wegens groot succes van de shows in juli en augustus, organiseert het park vier nieuwe demonstraties. Beide dagen vinden er om 13.00 uur en 15.00 uur shows plaats. Er wordt gevlogen met zes hybride valken, twee Amerikaanse woestijnbuizerds, een steppearend, een kerkuil en een Bengaalse oehoe. Extra spannend worden deze vier demonstraties omdat er voor het eerst ook met een boomvalk wordt gevlogen. Deze roofvogels zijn bekend om hun spectaculaire vluchten. De demonstraties worden door professionele valkeniers vanaf een platform in de ruime vijver van Ecodrome Zwolle gegeven. De roofvogels scheren over het water en over de hoofden van de bezoekers. Tijdens de demonstraties vertellen de valkeniers boeiende informatie over de valkerij en de roofvogels.

Spannende roofvogelshows

Wegens groot succes van de shows van afgelopen zomer, organiseert het park zaterdag 24 en zondag 25 september vier nieuwe demonstraties. De professionele valkeniers Gerrit en Jannie Zandvoort verzorgen de shows. Al ruim15 jaar verrassen zij menig publiek met de leerzame en spannende demonstraties. De imposante vogels scheren over het water en de hoofden van de bezoekers, terwijl het echtpaar Zandvoort boeiende informatie geeft over de valkerij en de roofvogels.

Première

Tijdens de roofvogeldemonstraties vindt er een unieke vlucht plaats. Gerrit en Jannie Zandvoort vliegen voor het eerst met een boomvalk in Ecodrome Zwolle. Het is een unieke en bijzondere gebeurtenis, want er zijn maar weinig valkeniers in Nederland die met deze valken vliegen. De boomvalken staan bekend om hun spectaculaire vluchten en kunnen een spanwijdte hebben van wel 80 centimeter.

Een spannend avontuur

In Ecodrome Zwolle beleven bezoekers een spannend avontuur en ontdekken de natuur van oeroude tijden en nu. Hét nieuwste avontuur is: 'Expeditie Tijdreis'. Terwijl men in een halve wereldbol zit, beleeft men diverse scènes die een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het leven op onze planeet. De hitte van vulkanen is de voelen, in de oerzee wordt ondergedoken en men staat oog in oog met dinosauriërs. Verder kunnen bezoekers in Ecodrome Zwolle diverse levende dieren zoals spinnen, roofvogels en piranha's ontmoeten. In Rio Negro duikt men de jungle in. Hier houden toekans en papegaaien zich schuil tussen de bladeren, maar ook schildpadden en gifkikkers zijn hier in levende lijve te bewonderen. In het weerstation van Ecodrome Zwolle kunnen kinderen zelf het weer voorspellen. In Expeditie IJstijd komen bezoekers in donkere kloven terecht en staan ze oog in oog met de wolharige neushoorn en de grottenleeuw. Daarnaast zijn er diverse andere spannende exposities, bijvoorbeeld over gezichtsbedrog, en kan men in het Expeditiecentrum zelfstandig of onder begeleiding boeiende opdrachten doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf mammoetbotten opgraven.

Voor meer informatie over Ecodrome Zwolle kan men bellen met: 038-4237030 of een kijkje nemen op www.ecodrome.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht