Digitale Gemeente Houten

Nieuwoord toneel van eerste wijkonderhoudsdag

maandag 19 september 2005 - Bron: Gemeente Houten

In een grote tent bij boerderij Nieuwoord aan de Notengaarde vindt aanstaande zaterdag, 24 september, de eerste Wijkonderhoudsdag plaats. Onder het motto bu!tengewoon is er voor bezoekers van alle leeftijden tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te zien, horen en beleven. Iedereen is van harte welkom, de koffie staat klaar!

Programma
· Doorlopend korte film over het onderhoud in Houten van de buitenruimte;
· Informatie over te vervangen speeltoestellen in de wijk; mogelijkheid om stembiljet (zie ook www.houten.nl/spelen) in te leveren;
· Denk mee over de plaatsen voor hondenspeelweiden in Noord-West; · Nieuwe bestrating in de wijk: bezoekers leggen hun eigen straatje!

Ook voor kinderen is er van alles te doen:
· Springkussen;
· Schminken;
· Spelletjesparcours met minigolf, speurtocht en grabbelton; · Maak een ritje op de veegmachine: deze dag is toch een kijkje in de keuken van de gemeente.

Verrassing
In de tent is een mini foto-expositie van luchtfotos van Houten in het algemeen en Houten Noord-West in het bijzonder. Bezoekers kunnen ook zelf een luchtfoto maken van de buurt: staand in een hoogwerker van de gemeente (15 meter hoog), neem dus een fotocamera mee! Maar natuurlijk kunnen zij ook gewoon zonder camera van dit bijzondere uitzicht genieten.

Mocht iemand zaterdag even zijn vergeten wat voor een bijzondere dag het is, dan drukken De Bluzzers hem of haar weer met de neus op de feiten. Deze Houtense fanfareband trekt s ochtends door Houten Noord-West om bewoners luid en duidelijk op de eerste Wijkonderhoudsdag te wijzen.

Herkansing
Wie aanstaande zaterdag niet kan, krijgt een week later een herkansing. Op zaterdag 1 oktober is Wijkpost Noord-West (Oranje Nassauweg 1) namelijk het toneel van de tweede Wijkonderhoudsdag. Met opnieuw een gevarieerd programma voor jong en oud. Een speciale huifkar maakt tussen 12.00 en 14.00 uur rondritjes van het Plein in het Oude Dorp naar de wijkpost.

De Wijkonderhoudsdagen bieden bewoners een kijkje in de keuken van het beheer en onderhoud van hun straat, buurt en wijk. De gemeente Houten nodigt inwoners van harte uit om langs te komen! Met vragen en/of meldingen kunnen zij natuurlijk terecht bij het Meldpunt Openbare Ruimte, telefoon: 0800-3990 000.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).