Ingezonden persbericht


Beste Cultuurliefhebber,

Aanstaande zaterdag (24/09) organiseert XL Het Reishuis wederom een dagexcursie. Deze keer gaan we naar het unieke museum Schloss Moyland, net over de grens bij Nijmegen. Schloss Moyland kent een unieke verzameling moderne kunst, voornamelijk afkomstig uit de prive collectie van de gebroeders Van der Grinten.

Door kennis en gedrevenheid hebben deze twee kunstliefhebbers in meer dan 50 jaar een unieke verzameling werken uit de 19e en 20e eeuw opgebouwd. De collectie beslaat maar liefst 5 etages van het kasteel, waarin nagenoeg alle verzamelde werken zijn ondergebracht. Naast voorbeelden van internationale stromingen in de moderne kunst ligt de nadruk op werkcomplexen van de kunstenaars op zich. Met name de persoonlijke contacten die de broers onderhielden met kunstenaars als Joseph Beuys, Erwin Heerich, Hermann Teuber en Rudolf Schoofs drukken hun stempel op het karakter van het museum. Het museum heeft dan ook wereld s grootste collectie werken van Joseph Beuys.

Naast de collectie in het kasteel, kent het museum een unieke beeldentuin. De sculpturen voegen zich harmonisch in de historische kasteeltuin. Plastische werken, van kleinformaat tot monumentale sculpturen, vinden buiten verbinding met de afwisselende tuinpartijen. Het haalt de kunst uit zijn context en stelt ze in dialoog met vormgegeven natuur. Werken van Eduardo Chillida, Erwin Heerich, Gerhard Marcks, Joseph Jaekel en Kubach-Wilmsen zijn in het sculpturenpark te bewonderen.

Indien u meewilt op deze unieke excursie dient u vooraf te reserveren, dit kan via tel.nr. 06 - 22 84 84 11 of via onze website www.xldeateliers.nl

Nog even alle bijzonderheden op een rijtje:

Excursie
Schloss Moyland

Datum
zaterdag 24 september 2005

Vertrek
09.00 uur XL De Ateliers / Dronten
09.30 uur Vrije Academie Nunspeet

Retour
17.00 uur Vrije Academie Nunspeet
17.30 uur XL De Ateliers / Dronten

Prijs
e 37,50 per persoon
(betaling in bus)

Inclusief
busvervoer vv
entree museum
inleiding door Nederlands sprekende gastspreker

Met vriendelijke groet,

John Hagel.

Stichting XL De Ateliers

De Amstel 60

8253PC Dronten

tel: 0321-336304

Fax: 0321-336295

Email: info@xldeateliers.nl

website: www.xldeateliers.nl