Gemeente 's-Hertogenbosch

21-09-2005
De week van het leren 2005
Van 24 september tot en met 1 oktober doet 's-Hertogenbosch weer mee aan de (landelijke) week van het leren. Deze week is bedoeld voor álle volwassenen die graag willen (blijven) leren. Bijvoorbeeld het leren omgaan met een computer, (beter) Nederlands leren spreken of schrijven, leren rekenen, een muziekinstrument leren spelen of leren sporten. Leren is niet alleen bedoeld om er zelf beter of wijzer van te worden, maar is ook een manier om mensen te ontmoeten. Het thema van dit jaar is dan ook: "Leren da's voor mekaar!"

In 's-Hertogenbosch werken allerlei instellingen, zoals Koning Willem I college, Stichting ABC/ Methode de Haan, Stichting Leergeld, Stichting Divers en de gemeente 's-Hertogenbosch, samen om zoveel mogelijk informatie over het leren van de Nederlandse taal en andere cursussen bij elkaar te brengen. In de "week van het leren" kunnen mensen die graag (weer) aan de slag willen terecht op alle Brede Bossche Scholen, Ouder Kind Centra en Wijkwinkels in de stad. Op onderstaande tijden is iemand van de organisaties aanwezig om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden of te helpen met het maken van een leerkeuze die bij hen past: op 27 september van 13.00 tot 15.30 uur, op 28 september van 10.00 tot 12.30 uur en op 30 september van 13.00 tot 15.30 uur.

Slotmanifestatie
Op zaterdag 1 oktober 2005 wordt de week van het leren afgesloten met een slotmanifestatie, die van 11.00 tot 15.00 uur plaatsvindt op het burgemeester Loeffplein in `s-Hertogenbosch. Mensen kunnen op een leuke en makkelijke manier meer te weten komen over het (alsnog) leren van de Nederlandse taal, of over het oplossen van taalproblemen. Naast een djembé workshop en een sportactiviteit, wordt er computeruitleg gegeven én zijn er jongeren aanwezig om mensen helemaal wegwijs te maken met de mobiele telefoon.