Gemeente Dordrecht


---

Wethouder Sas opent ecologisch park Landgoed De Hoven

Leo den Otter

Zaterdag 24 september opent wethouder C. Sas (Ruimtelijke Ontwikkeling) het nieuwe park op landgoed De Hoven in Dordrecht. De bouw van de 46 zeer luxe appartementen moet nog beginnen, maar het ecologisch ingerichte openbare park is nu gereed. De Hoven is een nieuw woongebied ten zuidoosten van Dordrecht. "Landgoed De Hoven" ligt op een eiland tussen de villawijk en het park. De toekomstige bewoners krijgen een eigen toegang tot het park. Vanuit hun woning kijken zij uit over het oer-Hollandse landschap, met in de verte de Nieuwe Merwede en de Biesbosch.

Het park is een ontwerp van Wissing Stedenbouw en Architectuur en omvat veel groen en water. De rijke flora met veel gras en riet wordt afgewisseld met fraaie waterpartijen. Schietwilgen, zwarte elsen, rode beuken, waterlariksen en een treurwilg bepalen het beeld. Het park is toegankelijk via twee bruggetjes die aansluiten op het villapark. Gemeente Dordrecht en AM Grondbedrijf hebben het park samen ontwikkeld en aangelegd. Het beheer is nu in handen van de gemeente.

Appartementen
Omdat het landgoed op een eiland ligt, krijgen bewoners een rustige en veilige woonomgeving. Er komen drie appartementgebouwen en twee koetshuizen in een fraai aangelegde en ruime parktuin. Onder de gebouwen komen parkeergarages met directe toegang tot de appartementen.

De architectuur is gebaseerd op de traditionele statige stijl van oude Franse landhuizen. In het centraal gelegen landhuis komen 16 hoekappartementen en twee penthouses. De twee naastgelegen landhuizen tellen elk 12 hoekappartementen en twee penthouses. De appartementgrootte varieert van 110 m2 tot 240 m2. De prijzen voor de appartementen lopen, inclusief een of twee parkeerplaatsen, uiteen van EUR 379.500 v.o.n. tot EUR 849.500 v.o.n..

Koetshuizen
De twee koetshuizen liggen aan het begin van de oprijlaan. De in dezelfde stijl opgetrokken villa's beschikken over een eigen garage. De tuin met ruim terras wordt onder architectuur aangelegd in de stijl van het binnengebied. De koetshuizen hebben een woonoppervlak van circa 216 m2. De koetshuizen kosten EUR 645.000 v.o.n.. Gelijktijdig met de opening van het park geeft AM Wonen het startsein voor de verkoop. Meer informatie staat op www.landgoeddehoven.nl.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06-51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
mevr. Ineke van Gils, tel. (078) 639 68 19
of Leo den Otter, tel. 06 - 513273482