Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Woensdag 21 september 2005

Gemeente Meerssen houdt Gemeentedag
op zaterdag 24 september 2005

Op zaterdag 24 september 2005 zet de Gemeente Meerssen van 11.00-17.00 uur de deuren wijd oen voor inwoners en andere belangstellenden. Onder aanvoerderschap van burgemeester drs Ger Kockelkorn heten gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders en ruim 100 medewerkers van gemeente, buurtnetwerken, brandweer, politie en ghor (dienst geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) u bij deze gelegenheid hartelijk welkom in en om het Bestuurscentrum aan de Beekstraat 51 te Meerssen!

Win een ballonvaart!
Centraal thema van de Gemeentedag is 'Behoud en Ontwikkeling Leefbaarheid Kleine Kernen.' Alle bezoekers van de Gemeentedag Meerssen kunnen meedoen aan een prijsvraag, die langs alle themapresentaties en infostands leidt. De winnaar maakt kans op een schitterende ballonvlucht (voor twee personen) boven Zuid-Limburg. Ook zijn er diverse rondleidingen door het bestuurscentrum. Iedere bezoeker krijgt een aardigheidje aangeboden plus een gratis consumptie.

Demonstraties
Rondom het bestuurscentrum zijn demonstraties te zien van brandweer, politie
(o.a. politiehondendemonstratie) en de dienst Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en
Rampen. De GHOR toont diverse hulpverleningsvoertuigen en geeft een demonstratie
met lotus-slachtoffers.

Attracties voor de jeugd
Voor de jeugd komen er op het pleintje naast het bestuurscentrum diverse attracties, waaronder een panna-voetbalveldje, een reuze springkussen en een leuke (helicopter-) ballenbak voor de allerkleinsten.

Grote Douzelage-meeting
In het kader van de grote Douzelage Meeting Meerssen (22-25 september), waaraan ruim 100 vertegenwoordigers van de partnergemeenten uit de 20 landen van de Europese Unie deelnemen, organiseren de Meerssense kunstenaars een Marsna-artroute, die ook langs het binnenplein van het bestuurscentrum voert. Ook deze expositie kan door de bezoekers van de Gemeentedag worden bezichtigd.

Onthulling kunstwerk
Verder zal de burgemeester samen met gedeputeerde Odile Wolfs een nieuw kunstwerk onthullen in het Proosdijpark. Het kunstwerk Relatie van Sjra Schoffelen wordt gerealiseerd met subsidie van de Provincie Limburg.

Live-verslag op RTME
Lokale omroep RTME zal tijdens een live-uitzending aandacht besteden aan de Gemeentedag. Zowel deelnemers als bezoekers worden geinterviewd.

Zaterdag van 8.00-18.00 uur: niet parkeren op Markt In verband met de op- en afbouw van het evenement wordt de Markt in Meerssen op zaterdag 24 september van 8.00-18.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Omwonenden en andere parkeerders op de Markt zijn via een rondschrijven verzocht de auto bij deze gelegenheid elders te parkeren.

Vrij parkeren
A.s. zaterdag kan in Meerssen-centrum en de parkeergarage gratis worden geparkeerd.

Tweede Gemeentedag
Dit is de tweede keer dat de gemeente Meerssen Open Huis houdt. De eerste Gemeentedag vond plaats in 1992. De Gemeentedag 2005 vindt plaats op initiatief van het gemeentebestuur, dat de contacten tussen bestuur en burgers extra wil aanhalen. Dit initiatief is tevens opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2006 worden gehouden.