Gemeente Tiel


Brandweer Tiel naar landelijke finale

Na 25 jaar gaat de wedstrijdploeg van brandweer Tiel weer naar een landelijke finale. Twee jaar geleden is de huidige wedstrijdploeg gestart met het trainen voor de zogeheten 112 klasse onder leiding van twee instructeurs. Bij 112 wedstrijden gaat het om een inzet met brand en/ of hulpverlening en/ of chemiepakken. Vooral praktische inzichten gekoppeld aan veiligheid en snelheid zijn de belangrijkste punten waarop beoordeeld wordt.
Bij de provinciale wedstrijd in Ochten op 23 april behaalde de ploeg een derde plaats. Hierdoor werd de ploeg toegelaten tot de gewestelijke wedstrijden in Geldermalsen op 4 juni. Daar moest een gecompliceerd ongeval/ brand bestreden worden. Een eerste plaats was het resultaat. Op 11 juni deed men mee aan de halve finales in Joure. Hier ging het om een brand aan boord van een coaster met twee slachtoffers. De ploeg behaalde opnieuw een eerste plaats. De volgende uitdaging is de landelijke finale op 24 september in Sevenum.

De wedstrijdploeg van brandweer Tiel bestaat uit: Martijn Beldman, Jan Joost van Maurik, Jeroen Brakels, Jaap Teerink, Ivor Sam-Sin, Jan Ravenhorst, Patrick Velders, met als instructeurs/ trainers Bert van Bekkum en Ronald Jansen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 14 juni 2005