D66


Klik hier voor een volledig overzicht van trainingen en cursussen voor de leden van D66.

---

Gemeentefinanciën en Dualisering

24-09-2005

Speciaal voor raadsleden

Was 2003 nog als een proefjaar te beschouwen, met ingang van 2004 is de nieuwe begrotingsopzet 'De duale begroting' verplicht.

De oude begroting met de functionele indeling of de productbegroting, zoals die bij een aantal gemeenten al was ingevoerd, maakt plaats voor de programmabegroting. De gemeenteraad heeft het niet meer over de verschillende producten, maar stelt op een hoger aggregatieniveau de programmabegroting vast.

Het college van B&W mag de productenraming tot zijn verantwoordelijkheid rekenen. Om het inzicht in de financiële positie en de risico's te vergroten, zijn de paragrafen geïntroduceerd. Daarin komen onderwerpen als het weerstandsvermogen, de belastingcapaciteit, de bedrijfsvoering en de grondexploitaties aan de orde.

Wat betekenen al deze veranderingen voor de betrokkenen in het proces. Daarover gaat het vandaag. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid alle andere zaken die omgaan in de gemeentefinanciën aan de orde te stellen.

Deze cursus staat onder leiding van Marius Keij en Flip Huisman.

Locatie: Vergadercentrum 'La Vie' te Utrecht, van 09.30 uur - 16.30 uur. Prijs: 20,00

Attentie: Deze training kunt u on-line boeken via de webshop van D66. Voor aanvullende informatie kunt u bellen met 070 - 35 66 066.