NMBS

Birthday-ticket

23/09/2005

NMBS-promotie vanaf dit weekend

Ieder weekend van 24 september tot 25 december biedt de NMBS een promotie-ticket aan om voor 5 euro van het ene naar het andere gewest van ons land te reizen.

Om de 175ste verjaardag van ons land en 25 jaar federalisme te vieren, biedt de NMBS het Birthday-ticket aan, het promotiebiljet voor de weekends van dit najaar. Met een aantrekkelijk tarief en een aangepaste promotiecampagne wil de NMBS de dagjestoeristen immers aansporen de andere Belgen beter te leren kennen.

Voor de prijs moet niemand thuisblijven! In tweede klas kost een heen- en terugrit 5 euro, in eerste klas 7 euro. De afstand heeft geen belang, maar de klant moet reizen van zijn eigen gewest naar een bestemming in één van de twee andere. Men kan dus bijvoorbeeld van Mechelen naar Barvaux reizen, maar niet van Gent naar Antwerpen.

Het gunsttarief geldt tijdens de weekends van 24 september tot 25 december 2005. In die periode trekken de treinen gewoonlijk minder volk dan tijdens de zomermaanden. Door het zeer aantrekkelijke tarief wil de NMBS meer mensen, of mensen die zelden sporen, voor de trein winnen en het binnenlands toerisme stimuleren.

""