Gemeente Zwolle

Jongeren gaan tunnel Rembrandtlaan vrolijk opschilderen

Zwolse jongeren gaan binnenkort de tunnel tussen de Rembrandtlaan en de Monteverdilaan in Zwolle opknappen. Zij gaan de 36 pilaren in de tunnel vrijmaken van graffiti en vervolgens onder begeleiding van een aantal beeldend kunstenaars beschilderen. Het gaat om jongeren in de leeftijd tussen 10 en 15 jaar. Dit project wordt financieel ondersteund door de gemeente Zwolle, in het kader van 'Dit is Zwolle'.


1Als thema voor de pilaren is gekozen voor het onderwerp ´Flitspalen´. Ter voorbereiding op het echte schilderen gaan Claire Mumford, Willeke Trommels en Rana Berends op twee woensdagmiddagen met de jongeren aan de slag. In een aantal workshops begeleiden zij de ideevorming en de schildertechnieken.

Inmiddels hebben 14 jongeren uit Holtenbroek en Dieze-West zich aangemeld bij de jongerenwerkers van Travers. Het is de bedoeling dat elk van de 36 pilaren door een jongere wordt opgeknapt.

In de laatste twee weekeinden van september gaan de jongeren samen met de kunstenaars en jongerenwerkers aan de slag om de pilaren te voorzien van een fris en flitsend schilderjasje.