Gemeente Zwolle

Rijksgeld voor sportprojecten in Zwolse wijken

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat ruim 700.000 euro bijdragen aan vier sportprojecten in Zwolse wijken. Dat is vrijdag 23 september 2005 bekendgemaakt aan de gemeente Zwolle. Wethouder Jaap Hagedoorn is enthousiast over de toekenning. "Deze bijdrage biedt fantastische kansen om sport en bewegen te stimuleren en tegelijkertijd achterstanden weg te werken."


1Het gaat om bijdragen in het kader van de Tijdelijke Stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS). Projecten komen in aanmerking wanneer ze in arrangementen sportieve en bewegingsactiviteiten aanbieden aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. De BOS-impuls heeft als doel om kwetsbare jongeren gezond(er) te laten leven en problematisch gedrag te voorkomen.

De projecten die volgend jaar in Zwolle beginnen spelen zich af in Holtenbroek, Diezerpoort, Zwolle-Zuid en Stadshagen. Sport & Bewegen vormt de spil, maar per wijk wordt een ander accent gelegd. In Holtenbroek wordt de relatie gelegd met onderwijsachterstanden, in de Diezerpoort met overgewichtproblematiek en sportparticipatie en in Zwolle-Zuid met leefbaarheid en veiligheid in de wijk. In Stadshagen ligt het accent op het (nog) ontbreken van georganiseerde sport in de wijk.

De projecten starten in 2006. Bij het indienen van de aanvragen is door de gemeente nauw samengewerkt met SportService Zwolle. Ook de GGD en Travers zijn bij de voorbereidingen betrokken geweest. Vóór 1 april 2006 kunnen aanvragen worden ingediend voor de BOS-regeling voor projecten die starten in 2007. Daarbij wordt gekeken naar wijken die bij deze aanvraag niet aan de orde kwamen.