Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

24 september 2005
NAJK lid van Nationale Jeugdraad

Op 23 september is het NAJK gekozen tot volwaardig lid van de Nationale Jeugdraad. Erik Smelt en Christian van Bommel waren aanwezig op de algemene ledenvergadering.

De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties en meent dat jongeren tussen de 12 en 30 moeten kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij belangrijk vinden. Daarom organiseren zij activiteiten en zetten ze projecten voor jongeren op. Dit wordt voor en door jongeren gedaan. Bij de Jeugdraad werken zon twintig jonge mensen en ook het bestuur bestaat uit jongeren onder de dertig jaar.

De Nationale Jeugdraad zorgt ervoor dat je kunt meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat organisaties belangrijk vinden. Ze organiseren daarom allerlei projecten voor jongeren. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer, of prijzen winnen met een quiz over duurzaam toerisme op het platteland.
De Jeugdraad laat je zien waar je moet zijn als je informatie nodig hebt, dingen in je omgeving wilt veranderen, met andere jongeren wilt samenwerken of iets wilt organiseren. Zo krijg je invloed! Of dat nou bij jou in de buurt, landelijk of internationaal is.

Voor het NAJK biedt de Nationale Jeugdraad een meerwaarde op het gebied van samenwerking en discussie over landelijk gebied en de duurzame ontwikkeling hiervan. Ook is het een netwerk waar de meeste maatschappelijke en politieke partijen bij elkaar komen.