1e persbericht van zaterdag 24 september 2005

Eindhoven 24-09-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen boom

Op de Parklaan is zaterdagochtend rond 4.35 uur een 40-jarige man uit Reusel aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen van een aanrijding op de Parklaan. Daar aangekomen troffen zij een personenauto aan die tegen een boom was gereden. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 0,85. Zij rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd

Op de Leenderweg is vrijdagavond rond 21.45 uur een 59-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De politie zag hem twee maal door rood licht rijden en liet hem stoppen. De agenten vermoeden dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van ruim 1,6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling

Op de Fruinlaan is zaterdagochtend rond 0.20 uur een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou eerder die ochtend de deur van een flat op de Fruinlaan hebben vernield. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Aarle-Rixtel: Inbraak in woning

Vrijdagavond tussen 20.30 en 22.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Dorpsstraat. Een raam werd opengebroken. De buit bestond uit geluidsapparatuur, diverse hand- en schoudertassen, sieraden en een onbekend geldbedrag.

Asten: Jongens aangehouden met hennepplanten

Vrijdagavond zijn op de Hemel twee 17-jarige jongens uit Asten aangehouden. De politie trof hen daar aan met een zak met daarin een aantal hennepplanten en henneptoppen. De jongens zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Best: Jongen gewond bij verkeersongeval

Op het Wilhelminaplein is vrijdagmiddag rond 16.35 uur een 12-jarige jongen uit Best gewond geraakt. Hij fietste tussen de geparkeerde autos door toen hij in botsing kwam met een auto die bestuurd werd door een 35-jarige vrouw uit Best. De jongen is met letsel aan zijn voet en een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis.

Best: Inbraak bij horecabedrijven

* Tussen zaterdag 2.00 en 7.00 uur is ingebroken bij een horecabedrijf aan de Nieuwstraat. De toegangsdeur werd opengebroken. De buit bestond uit enkele honderden euros die uit de kassa werden weggenomen.

* Bij een horecabedrijf aan het Stationsplein werd ingebroken tussen zaterdag 4.00 en 7.00 uur. De toegangsdeur werd opengebroken. De in het pand aanwezige gokautomaten werden opengebroken en een onbekend geldbedrag werd meegenomen.

Handel: Inbraak in woning

Tussen vrijdag 20.00 en zaterdag 2.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Een raam werd opengebroken. Er werden een onbekend geldbedrag en sieraden weggenomen.

Mierlo: Man overleden na eenzijdig ongeval

Op de Heezerweg is vrijdagavond rond 21.10 uur een 19-jarige man uit Mierlo ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij reed in zijn auto over de Heezerweg richting Aardborstweg. Hij raakte door nog onbekende oorzaak met zijn rechterwielen van de weg en reed vervolgens aan de andere zijde van de rijbaan tegen een boom. Hij is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis waar hij later overleed.