Ingezonden persbericht

Big spending girls houden de economie draaiende

VELDHOVEN, 20050924 -- Meidenwebsite Minettes.nl heeft een aantal polls gehouden en daaruit kunnen opmerkelijke feitjes gehaald worden! Er werden verschillende polls gehouden met actuele vragen over fashion, beauty en lifestyle. Er werd massaal gestemd (gemiddeld zo'n 900 keer per stelling) waardoor er een goed beeld te geven is van de hedendaagse meidenmening. Driekwart van de stemmende girls is rond de vijftien jaar of ouder.


Koopziek?
Wat geven de meiden gemiddeld per maand uit aan kleding, accessoires en schoenen? Één derde van de meiden geeft meer dan 80 euro per maand uit. Een kwart geeft rond de 50 euro uit. Opvallend is verder dat maar één op de tien meiden minder dan 20 euro hieraan spendeert! Qua shopritme ligt het wat anders. Zeker 40 % shopt meer dan één maal per week. Slechts 5 % houdt niet echt van winkelen en doet dit gemiddeld slechts één keer per kwartaal.

Merkkleding
10 % van de meiden koopt uitsluitend merkkleding en hecht hier ontzettend veel waarde aan. Wat er ook uitspringt, is dat 70 % hier niet per se op kijkt, maar tegelijkertijd aangeeft wel degelijk merkkleding in de kast te hebben hangen.
Op de vraag hoe duur je duurste aankoop was, antwoordde meer dan 15 % dat ze dingen in de kast hebben hangen van meer dan 200 euro per stuk. Big spending girls, dus!

Wat geven de meiden gemiddeld per maand uit aan beauty artikelen?
Beauty artikelen, zoals make-up, haarspulletjes en huidproducten worden wat minder massaal ingekocht. De helft van de meiden geeft hier minder dan 10 euro per maand aan uit. Ook hier is weer een kleine groep spenderella's (zo'n 5 %) die toch meer dan 40 euro per maand hieraan uitgeeft.

Belgedrag
Meer dan de helft van de girls spendeert per maand rond de 20 euro aan bellen en sms'en. Één op de drie meiden gaat bewuster om met haar mobieltje en geeft minder dan 10 euro per maand eraan uit.

Inkomsten
Bijna de helft van de ondervraagden zegt geen bijbaantje te hebben. Zo'n 30 % die wel een bijbaantje heeft, verdient daarmee gemiddeld 40 euro per maand. Qua zakgeld is het netjes verdeeld: ongeveer de helft krijgt minder dan 20 euro per maand en de andere helft meer.
Ook aan kleedgeld wordt in de meeste huishoudens met tienermeiden aandacht besteed. Van de ondervraagden die kleedgeld krijgen, zegt zo'n 43 % minder dan 50 euro te krijgen.

Conclusie
Een vijftienjarige geeft aan kleding, beauty en bellen/sms'en grofweg gemiddeld zo'n 90 euro per maand uit. De inkomsten verschillen uiteraard van persoon tot persoon, maar het hebben van een bijbaantje is een must geworden om de maandelijkse uitgaven te kunnen bekostigen. Sparen is een werkwoord dat in de meeste meiden woordenboeken helaas nog niet voorkomt. Vrijwel alles wat in de beurs komt, vliegt er dus direct weer uit. Daarom moeten we ons misschien wel afvragen: is dit een bodemloze put, of juist een geweldige impuls voor de economie...?

Over Minettes.nl
Minettes.nl is sprankelende website voor modebewuste meiden tussen de 12 en 18 jaar waar je alles over fashion, beauty en lifestyle te vinden is. Dagelijks telt de website zo'n 2000 unieke bezoekers. Tevens is er een gastenboek en probleemrubriek waar snel een antwoord op alle brandende meidenvragen gegeven wordt. 'Minettes' is Frans voor 'modepopjes', en dat is dus waar het op deze site allemaal om draait. Op de site wordt men dagelijks op de hoogte gehouden van alle laatste trends, hotspots en musthaves. Meiden kunnen meepraten op het forum over de laatste aankoopjes, de hotste trends en alle andere zaken waar ze zich mee bezig houden.



Monique van Loon