Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 24-09-2005

Bromfietser gewond na eenzijdig verkeersongeval ANNERVEENSCHE KANAAL Een 17-jarige bromfietser uit Assen raakte gistermiddag gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Eppinge. Door onbekende oorzaak kwam de jongen ten val en botste op een geparkeerde auto. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het WZA. Bromfiets en auto raakten beschadigd. (05-182458)

Politie houdt bestuurder na weigering blaasproef aan EMMEN Tijdens de afhandeling van een materiele aanrijding op de Grijze Kraai werd gisteravond een 56-jarige Emmenaar aangehouden. De man, die naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank rook, weigerde zijn medewerking te verlenen aan een blaasproef. Ook probeerde de man zich tegen zijn aanhouding te verzetten en liep daarna zijn woning in de Grijze Kraai binnen. Hierop werd de man gepepperd en aangehouden. Voor het verzetten tegen zijn aanhouding kreeg de man een geldboete van 200. Voor het weigeren van de blaasproef zal proces-verbaal opgemaakt worden. (05-182523)

Politie houdt alcomobilisten aan
MEPPEL Een 38-jarige autobestuurder uit Meppel werd gisteravond op de Schaperstraat

aangehouden terzake het rijden onder invloed. De man blies 480 ug/l en kreeg een snelrechtdagvaarding. (05-182564)

DE PUNT Vannacht werd op de Groningerstraat een slingerende autobestuurder aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de 40-jarige uit Haren afkomstige bestuurder teveel aan alcohol genuttigd had. De man blies 750 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tevens bleek dat de man nog vijf geldboetes moest betalen. In afwachting van betaling werd zijn auto buiten gebruik gesteld en aan het bureau geparkeerd. (05-182601)

EMMEN Een 26-jarige Emmenaar werd vannacht als autobestuurder aangetroffen op de Stationsstraat. De man blies tijdens controle 455 ug/l en werd bekeurd. (05-182632)

Politie controleert en bekeurt
ASSEN Tijdens diverse controles nabij winkelcentrum Marsdijk werd gisteravond bekeurd voor het onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats(2x), parkeren in strijd met parkeerverbod(1x), parkeren in voetgangersgebied(4x), defecte uitlaat(1x), geen fietsverlichting(5x), geen gordel dragen door autobestuurder(1x), kentekenplaat niet gelijk aan trekkend voertuig(1x) en rijden in een onverzekerde auto(1x). (05-182567)

Politie bekeurt voor opgeven valse naam
BOVENSMILDE Een 20-jarige Assenaar gaf vannacht een valse naam op toen hij bekeurd

werd. De man werd op de Hoofdweg bekeurd omdat hij zonder licht fietste. Hij bleek niet door te hebben dat de oplettende politieman hem eerder bekeurd had en hem dus herkende. (05-182628)

Brandstichters op heterdaad betrapt
DROGTEROPSLAGEN Vannacht zijn drie jongens uit Dedemsvaart, 16, 17 en 18 jaar, en een 18-jarige jongen uit Drogteropslagen aangehouden als verdachten van brandstichting. Het viertal wordt er van verdacht kort daarvoor een gasmeterkast van energiebedrijf Rendo op de hoek van de Reestweg met de Paardelanden met behulp van hooi in brand te hebben gestoken.gestoken. De brand moest door de brandweer geblust worden die tevens de vier jongens wisten staande te houden in afwachting van de komst van de politie. Door het snelle optreden van de brandweer werd voorkomen dat de gehele gemeente De Wolden zonder gas kwam te zitten. De schade, inclusief de uitrukkosten van de brandweer, zal op de daders verhaald worden. (05-182598)

Brandstichting in flat
EMMEN Vannacht werd er door thuiskomende bewoners brand ontdekt in hun flat aan de Landschaplaan. Deze werd geblust door de brandweer. Na onderzoek bleek dat een op de 2e verdieping staand bankstel in brand was gestoken waardoor er een enorme rookoverlast ontstond. Hierop ondernamen enkele flatbewoners, samen met politie en brandweer, aktie door overige nog slapende bewoners te wekken en te waarschuwen met het verzoek de flat uit voorzorg te verlaten. De bewoners konden allen na enige tijd terugkeren in hun woning. (05-182626)

Winkeldievegge bijt en krabt na aanhouding
ASSEN Een 43-jarige vrouw uit Bovensmilde is vanmorgen op het Mercuriusplein aangehouden terzake het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw werd door een 18-jarige medewerker van een kledingzaak aan het Mercuriusplein betrapt waarna ze door hem werd staande gehouden. Tijdens de staandehouding, in afwachting van de komst van de politie, beet ze de man twee keer in zijn hand. Een te hulp geschoten 56-jarige Assenaar werd door de vrouw in zijn gezicht gekrabd. Beiden moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. De vrouw bekende de diefstal van de kleding evenals twee eerder deze ochtend gepleegde kledingdiefstallen bij winkelbedrijven in het centrum van Assen. Tijdens de aanhouding werden de 18- en 56-jarige Assenaren eveneens geassisteerd door een 35-jarige schoenenzaakmedewerker en een 41-jarige snackbarmedewerkster. De verdachte werd na aanhouding inverzekering gesteld. (05-182662)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 26 september as. 08.00 uur. Tel. 06-52528707.

Roel Hallink neemt daarna de voorlichting over. Tel. . 06-51528156.