Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 24 september

Alkmaar 24-09-2005 - 14.00 uur

Bekeuringen voor verbranden afval

Breezand, vrijdag 23 september 2005.

Op de J.C. de Leeuwweg werd in een tuin rond 17.00 uur afval verbrand. De 70-jarige betrokkene uit Breezand kreeg een bekeuring.

Wieringerwerf, vrijdag 23 september 2005.

Een 27-jarige inwoner uit Wieringerwerf is rond 19.50 uur bekeurd voor het verbranden van gras langs de kant van een sloot aan de Oosterterpweg. De brandweer was ter plaatse maar heeft niet hoeven optreden. De man krijgt een bekeuring.

Dronken vrouw rijdt tegen tankstation

Grootebroek, vrijdag 23 september 2005.

Een 32-jarige drankrijdster uit Hoorn is, nadat zij had getankt, tegen de gevel van een tankstation gereden op de Raadhuislaan. Daarbij zijn een fietsenrek, een fiets en een aanhangwagen beschadigd. De vrouw bleek teveel alcohol gedronken te hebben, zij blies 625 ug/l. Tot 220 is toegestaan. Zij moest haar rijbewijs inleveren en kan een dagvaarding tegemoet zien.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 23 september 2005.

Op de Diamant en Smaragd is het verkeer in de middag gecontroleerd. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Heerhugowaard, zaterdag 24 september 2005.

Een fietsverlichtingscontrole rond 06.00 uur op de Sationsweg heeft zes overtreders een bekeuring opgeleverd. Geen van allen had deugdelijke verlichting op de fiets.

Drie personen opgepakt voor diefstal

Hoorn, vrijdag 23 september 2005.

Rond 18.15 uur zijn twee vrouwen en een man in de respectievelijke leeftijd van 20, 21 en 40 jaar oud, allen afkomstig uit Hoorn, aangehouden op de Nieuwendoorngracht. Zij worden ervan verdacht kleding te hebben gestolen uit een winkel aan de Betje Wolffplein. Zij zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden na belediging en bedreiging

Venhuizen, vrijdag 23 september 2005.

Een 33-jarige man uit Venhuizen is rond 19.15 uur in zijn voortuin aangehouden nadat hij twee mensen had bedreigd met een heggenschaar. Daarnaast heeft de man agenten beledigd die hem aanhielden. Hij is in verzekering gesteld.

Controle op het water

Zuid-Scharwoude, vrijdag 23 september 2005.

Tijdens een controle op het water zijn een aantal bekeuringen uitgeschreven. Op de Noorderplas, de Oosterdel en het Kanaal-Kolhorn zijn vissers gecontroleerd op hun vergunningen. Twee vissers kregen een bekeuring voor het niet hebben van de vereiste papieren. Eenmaal werd een schipper van een snelle motorboot bekeurd voor het niet hebben van een vaarbewijs.

De Rijp, zaterdag 24 september 2005.

Op het water van de Eilandspolder zijn s avonds en rond middernacht verschillende mensen bekeurd. Acht vissers kregen een proces-verbaal voor het nachtvissen, een had geen visvergunning en een viste met meer dan twee hengels.

Jongen aangehouden na vechtpartij, politie zoekt getuigen

Wognum, vrijdag 23 september 2005.

Een 14-jarige jongen uit Hoorn is aangehouden nadat hij een 20-jarige man uit Wognum heeft mishandeld. Dat gebeurde op de Kerkstraat rond 20.40 uur. Het slachtoffer kwam op voor een man die doelwit was van een groep jongeren, zij sloegen en trapten de man. De jongeren verplaatsten vervolgens hun aandacht naar de 20-jarige. Ook hij kreeg schoppen en werd geslagen, onder meer met een zware ketting met slot. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij kunnen bellen via 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief). De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Drankrijder onverbeterlijk

t Zand, vrijdag 23 september 2005.

Een 41-jarige man uit Dronten is aangehouden op de N9 rond 21.30 uur nadat hij met drank op achter het stuur van zijn auto was gesignaleerd. Een oplettende getuige had de man door rood zien rijden, waarna hij met hoge snelheid wegreed en de gehele rijbaan gebruikte. Toen de man een blaastest werd afgenomen blies hij 700 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kan een dagvaarding tegemoet zien. Niet veel later werd hij opnieuw rijdend gezien, ondanks het rijverbod wat hem was opgelegd. Opnieuw is hij aangehouden.

Belediging

Schagen, zaterdag 24 september 2005.

Twee mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar met onbekende woonplaats zijn aangehouden rond 01.30 uur op de Nieuwstraat. De 20-jarige had een agent beledigd door hem de vinger te geven. Zijn vriend bemoeide zich met de aanhouding. Beiden zijn voor de nacht ingesloten op het politiebureau. Zij worden bekeurd voor belediging, openbare dronkenschap en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Terras te lang open

Bergen, zaterdag 24 september 2005.

Een terras aan de Jan Oldenburglaan was na 00.00 uur nog geopend. Dit is in strijd met het terrassenbeleid. Rond 00.25 uur zaten nog verschillende gasten van hun drankje te genieten. De uitbater van het terras krijgt een proces-verbaal. Dat geldt ook voor de uitbater van het terras aan de Raadhuisstraat. Hier zaten gasten nog iets te drinken om 00.40 uur.

Drankrijder

Alkmaar, zaterdag 24 september 2005.

Een 24-jarige drankrijder uit Alkmaar is aangehouden op de Noorderkade rond 03.30 uur. De man blies 435 ug/l. Tevens bleek de man nog een aantal boetes te hebben openstaan. Hij is voor de nacht ingesloten.

Alkmaar, zaterdag 24 september 2005.

Een 38-jarige drankrijder uit Alkmaar is op de Helderseweg aangehouden rond 04.40 uur. De man blies 455 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Woninginbraak

Limmen, zaterdag 24 september 2005.

In een woning aan de Zuidkerkenlaan is ingebroken tussen 21.40 en 00.30 uur. De inbreker heeft een raam geforceerd op de eerste verdieping van het huis om zo binnen te komen. Gemist worden sieraden en een laptop van het merk Sony.

Heerhugowaard, zaterdag 24 september 2005.

In een woning aan de Pastoor Sprengerstraat is ingebroken. Een raam van de badkamer is geforceerd waardoor de inbreker kon binnen dringen. Onbekend is of er iets is gestolen. Een woning aan de Mauvelaan is eveneens door inbrekers bezocht. Daar is een keukenraam geforceerd. Hier zijn een frontje en een autosleutel gestolen.

Klassieke auto gestolen

Hoorn, zaterdag 24 september 2005.

Een blauw metallic gekleurde klassieke Citroen CX 25 RD Familiale is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen vanaf de Nieuwe Noord. De auto voert het kenteken SR-33-LV.

Politie waarschuwt voor oplichters bij pinautomaat

Regio Noord-Holland Noord, zaterdag 24 september 2005.

Zes gevallen zijn bekend bij de politie waarbij een trio oplichters vanaf vrijdagmiddag opereert bij pinautomaten. In de plaatsen Enkhuizen (vrijdagmiddag), Schagen, Heiloo, Schoorl en Heerhugowaard en Castricum zijn ze in de ochtend actief geweest. Het gaat om een drietal mannen die zich ophouden bij puinautomaten. Zodra een wat oudere man of vrouw gaat pinnen wordt deze aangesproken door een van de mannen. Die weet door middel van een afleidingstruc de pas te bemachtigen en geeft de pas door aan de tweede man. Die haalt vermoedelijk de pas door een scanner. De derde man geeft dan de pas terug aan het slachtoffer, soms met het uiten van excuses aan het slachtoffer. De mannen werken bijzonder snel, binnen enkele minuten is de klus geklaard, waarna ze weggaan. De mannen hebben een verzorgd uiterlijk, zijn vermoedelijk van buitenlandse afkomst (Arabisch of Pools), spreken geen of slechts Nederlands en zijn rond de 20 tot 35 jaar oud. De politie vraagt mensen alert te zijn bij het pinnen. Als er verdachte situaties worden gezien die lijken op bovenstaande, neem dan onmiddellijk contact op met de politie via 0900-8844.