Zeven gewonden bij ongeval

Nistelrode / Oss 24-09-2005 - .

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A50 onder Nistelrode zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven gewonden gevallen. Twee ervan raakten zwaar gewond. Allen zijn voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Een politieauto met twee politiemensen van het politiedistrict Maasland (Oss) waren op weg om assistentie verlenen aan een surveillance-eenheid van de politie Eindhoven die op de Rijksweg A50 met zeer hoge snelheid een personenauto achtervolgde. De politieauto uit Oss reed in de richting van Uden. Uit tegengestelde richting kwam een personenauto met vijf inzittenden. Ter hoogte van Nistelrode wordt nog druk gewerkt aan de weg en zijn slechts twee rijbanen beschikbaar. Kort voor de aansluiting met de Rijksweg A59 onder Oss liggen er vanwege die werkzaamheden enkele bochten in de weg. De personenauto met de vijf inzittenden is daar vermoedelijk geheel op de linker rijbaan terecht gekomen en kwam daardoor frontaal met de politieauto in botsing.
De technische verkeersdienst van de politieregio Brabant Zuid-Oost stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.