Persberichten zaterdag 24 september

's-Hertogenbosch 24-09-2005 - .

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Nieuwkuijk -
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 23 jarige automobilist uit Waalwijk het rijbewijs ingevorderd. De man bleek bij controle op de Nieuwkuijksestraat onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

AGENT GEWOND BIJ ARRESTATIE

Sint Michielsgestel

- Bij de arrestatie van een 14 jarige inwoonster van Boxtel, in de nacht van vrijdag op zaterdag is een politieagent gewond geraakt. De Boxtelse had zich onttrokken aan het boven haar gestelde wettelijk gezag en werd in Sint Michielsgestel aangetroffen. Toen haar werd medegedeeld dat zij mee moest begon de Boxtelse zich met hand en tand te verzetten. Daarbij werd geslagen geschopt, gebeten en gespuugd. Een agent liep tengevolge van het geweld van de Boxtelse een lichte hersenschudding, een mogelijk gebroken neus, en diverse kneuzingen op.

BELEDIGING EN BEDREIGING

Boxtel

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in zijn woonplaats Boxtel een 25 jarige man aangehouden. De verdachte had ruzie met een ander persoon waarop de politie een confrontatie kon voorkomen. Vervolgens begon hij zich vervelend te gedragen tegen de politiemensen en beledigde hen. Daarop is hij aangehouden. Tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau uitte hij diverse keren bedreigingen naar de agenten. De verdachte is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Boxtel een 44 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn echtgenote te hebben bedreigd en mishandeld. De man is ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL

Zeeland

- In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden in een woning aan het Burgerveld in Zeeland. Bij hun komst ter plaatse bleek dat een van de bewoners, een 76 jarige man gewond was. Hij is voor onderzoek en behandeling aan aangezichtsverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 68 jarige vrouw van dit slachtoffer verklaarde geslagen en geschopt te zijn.

Volgens de slachtoffers waren zij rond 01.00 uur thuis gekomen en liepen er drie onbekende mannen achter hen. Toen zij hun woning binnen wilden gaan werden ze met kracht naar binnen geduwd waardoor zij ten val kwamen. De drie overvallers volgden. Een van hen dwong de vrouw onder bedreiging van vermoedelijk een vuistvuurwapen om geld en sieraden af te geven.
De overvallers zouden volgens het echtpaar een tot anderhalf uur in de woning geweest zijn. De gehele woning werd doorzocht. Van de daders is bekend dat twee van hen slank van postuur waren met een lengte van ongeveer 1.80 meter. De derde dader was beduidend korter en had een dik postuur. Zij spraken gewoon Nederlands en hebben de woning verlaten in de richting van het Luttelveld.
De politie in Uden verzoekt getuigen die iets kunnen melden dat mogelijk verband kan hebben met de overval of de daders om met hen contact op te nemen. Tel. 0900-8844

GEWAPENDE OVERVAL

Uden

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een gewapende overval gepleegd op een 51 jarige inwoner van Uden. De man verklaarde omstreeks 02.00 uur thuis gekomen te zijn aan zijn flatwoning aan de Prior van Milstraat in Uden. Toen hij uit de lift stapte en bij de voordeur van zijn woning kwam werd hij geconfronteerd met twee gemaskerde en met vuurwapens gewapende mannen. Zij dwongen hem de voordeur te openen. Toen die open was ging het tweetal overvallers de woning binnen waarna de Udenaar alarm kon slaan bij zijn buren. De daders zijn er toen met medenemen van een tas met persoonlijke spullen van de Udenaar vandoor gegaan. Zij hebben het flatgebouw verlaten aan de achterzijde en zijn via de Burgemeester Thijssenstraat door een brandgang in de richting van de Kastanjeweg gerend. De politie in Uden wil graag in contact komen met getuigen die iets kunnen melden dat verband kan houden met deze overval. Tel. 0900-8844

VERNIELING

Oss

- Vrijdagmiddag is in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan een 20 jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht een ruit te hebben vernield.De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

MISHANDELING

Oss - Vrijdagmiddag heeft de politie een 26 jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij wordt er van verdacht die middag op de Lijsterlaan, zonder enige aanwijsbare reden een 49 jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en liep hierdoor diverse verwondingen op. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.