Politie Zeeland


---


W-6320-2005 Aanhoudingen in verband met vernielingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.50 uur zijn twee 18-jarige mannen, beiden uit de gemeente Veere, aan de Prelaatweg in Aagtekerke aangehouden.
De mannen hadden eerder die nacht vernielingen gepleegd aan auto's die aan de Zuidstraat in Westkapelle geparkeerd stonden.
Ook stichtte het tweetal, aan de Prelaatweg, wat kleine brandjes aan o.a. een brievenbus bij een woning.
Tot nu toe deden ongeveer 8 personen aangifte van vernieling (van de buitenspiegels) van hun auto.
Tegen de twee mannen uit de gemeente Veere is proces-verbaal opgemaakt.


W-6321-2005 Diefstal uit woning, Oost-Souburg

Tussen vrijdagnacht (vrijdag op zaterdag) 04.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur zijn uit een woning aan de Jacob Isaac Sandersestraat in Oost-Souburg verschillende goederen weggenomen.
Er zijn o.a. waardepapieren, mobiele telefoons en fotoapparatuur met nog onbekende waarde weggenomen. Er is geen braakschade aan de woning.


O-6322-2005 Aanrijding in Ovezande

Zaterdagochtend rond 11.30 uur vond er op de Groenedijk in Ovezande een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 46-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele stond stil op de parkeerstrook aan de Groenedijk in Ovezande.
Toen ze vanaf de parkeerstrook wegreed, en op de weg wilde keren om naar Ovezande te rijden, verleende ze geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Heinkenszand. Hij reed over de Groenedijk, komende uit de richting van Ovezande.
Er was alleen zware materiële schade.

O-6323-2005 Aanhoudingen in verband met poging diefstal.
Vrijdagmiddag tussen 15.10 uur en 15.20 uur is gepoogd staal weg te nemen bij een bedrijf in Yerseke.
Door een medewerker van het bedrijf werd de politie gebeld toen hij twee mannen betrapte die staal klaarlegden om mee te nemen. Na betrapt te zijn reed het tweetal in een auto weg richting Brabant.
Politie Zeeland hield dezelfde middag, aan de A4 bij Hoogerheide, een 31-jarige man en een 28-jarige man (beiden uit Bergen op Zoom) aan. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.


O-6324-2005 Aanrijding in Zierikzee

Vrijdagavond rond 20.15 uur vond er op de Weg naar de Val een aanrijding plaats waarbij drie voertuigen betrokken raakten.
Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Weg naar de Val komende uit de richting van Zierikzee.
Door nog onbekende oorzaak raakte hij in een flauwe bocht naar rechts gedeeltelijk op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Na een 50-jarige automobilist uit Blesdijke (FR), die hem op dezelfde weg tegemoet reed, geschampt te hebben kwam hij dwars op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer terecht.
Een 56-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Schiedam, die hem tevens op dezelfde weg tegemoet reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De 23-jarige man is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Ook de vrachtauto en de andere auto raakte beschadigd. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland