Gemeente Leeuwarden



Wethouder Krol opent `Week van het leren'

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-09-2005) Wethouder Gerrit Krol opende zaterdag 24 september de `Week van het leren' in de Openbare Bibliotheek aan het Beursplein. Hierbij overhandigde hij een oorkonde en een leercheque aan twee leerlingen.

Het thema was dit jaar `Leren da's voor mekaar'. Het was dit jaar al weer de zesde keer dat de jaarlijkse `Week van het Leren' werd gehouden.`De week van het leren' is een initiatief van het ministerie van OC&W dat deel uitmaakt van het `leven lang leren beleid' van het kabinet.

De week in Frisland werd voorbereid door een initiatiefgroep, waarin ondermeer het ROC Friesland College, ROC de Friese Poort, het AOC Friesland, de NHL/HOVO (Hoger Onderwijs Voor Volwassenen), de AFÛK, de Volksuniversiteit, de Bibliotheek, de Fryske Folkshegeskoalle Schylgeralân en de SDF (Samenwerkende Dorpshuizen Friesland) participeren.

Op verschillende plaatsen in het land werden allerlei activiteiten georganiseerd die de aandacht vestigen op de grote variëteit aan leermogelijkheden voor volwassenen.