Ingezonden persbericht



Stichting Poprevival Back Home

Persbericht, 20 juni 2005

Back Home VIII in de maak

Hardenberg- Als iemand acht jaar geleden beweerd zou hebben dat de poprevival 'Back Home' op 24 september 2005 z'n achtste editie zou beleven, zouden de initiatiefnemers je destijds voor knettergek verklaard hebben. Maar Back Home, de jaarlijkse reünie van de diskjockeys, bezoekers en de sfeer uit de voormalige Hardenbergse discobars The City, Papillon en The Castle staat als een huis en is in de regio schijnbaar moeilijk of niet te kopiëren. In 1998 kopte de toenmalige Zwolse Courant na het eerste feestje: 'Back Home was een feest der herkenning', een kreet die later door jan en alleman werd overgenomen.

Er is op zaterdag 24 september aanstaande plaats voor 2000 bezoekers. Meer kunnen en komen er niet in want het moet wel gezellig blijven. Dat hebben de leiding van de Evenementenhal Hardenberg en de Stichting Poprevival Back Home met elkaar afgesproken. Enkele belangrijke zaken zullen sterk worden verbeterd.: 1) Het klimaat in de grote Klepperzaal zal in september veel beter (lees: aangenamer) zijn dan in 2004 en 2) De Evenementenhal heeft besloten de koeling van (met name) het bier nóg beter aan te pakken. Probleem is dat Back Home zó gezellig is (of de gasten hebben zo'n dorst) dat de koelinstallaties het bijna niet af kunnen. De diskjockeys Henk Smit, Cor Hoeben, Gert Tack, Dick Zwiers, Charles Fontijn en Roel Zweers maken binnenkort al de aanzet voor de playlist van Back Home VIII.

De organiserende Stichting voert momenteel gesprekken met een aantal audiovisuele bedrijven omdat de test met de videoprojectie in 2004 zeer succesvol verliep. Het was een test maar de reacties waren zo positief dat er is besloten te onderzoeken of het ook dit jaar mogelijk en betaalbaar is om veel grappen en grollen met videobeelden en vooral camera's in het publiek te maken. Ook muzikaal hebben de zes deejays duidelijkheid voor zichzelf en de bezoekers geschapen. Back Home is een jaarlijks feest en daar hoort de feestmuziek van toen bij. De vrolijke danceclassics uit de zeventiger en tachtiger jaren zullen weer volop gedraaid worden. Duidelijk minder harde rock omdat hiermee een sfeer werd geschapen die niet bij Back Home past. Back Home is in 2005 weer helemaal een bruisende avondje partytime voor de jeugd van toen.

Op maandag 22 augustus gaat de voorverkoop van start voor de achtste editie van dit muziekfeest. Die voorverkoop vindt plaats bij de Evenementenhal Hardenberg en de VVV aan De Markt in Hardenberg. De entree in de voorverkoop bedraagt 8,50 euro en op de Back Home-dag zal een heus promotieteam tientallen gratis cd-boxen met hits uit de 70's en 80's gaan uitdelen aan de bezoekers. De Evenementenhal Hardenberg opent haar poorten de 24-ste om 20.00 uur en om 21.00 uur zal de eerste deejay Back Home VIII officieel voor geopend verklaren.

Einde persbericht