Gemeente Rotterdam


---

Op 24 september gaan gemeenteraden de strijd met elkaar aan op het Raadscuptoernooi 2005. Tijdens dit eerste zaalvoetbaltoernooi voor gemeenteraden spelen politici voor een goed doel. Aan de Raadscup 2005 nemen raadsleden deel van de gemeenteraad van Dordrecht, Groningen, Den Haag, Nijmegen, Utrecht, Westland en Rotterdam.

Het toernooi is een initiatief van het Rotterdamse raadslid Metin Çelik. Dat Rotterdam Sporthoofdstad van Europa is én 2005 is uitgeroepen tot Sportjaar, was aanleiding om ook als gemeenteraad een actieve bijdrage te leveren. Mede hierdoor ontstond het idee voor een zaalvoetbaltoernooi voor raadsleden, dat kan uitgroeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement. Gemeenteraden van de twintig grootste gemeenten (G20) kregen de uitnodiging om mee te doen. Zeven gemeenteraden hebben teams van maximaal tien spelers samengesteld. Een aantal wethouders en burgemeesters van de deelnemende gemeenten komt mee om de eigen teams te coachen.

Het toernooi begint om 12.00 uur en wordt door wethouder N.G.J. Janssens (o.m. Sport) geopend. De wedstrijden worden tussen 12.30 uur en 17.00 uur in twee poules in de Topsporthal en de Breedtesporthal gespeeld.

Burgemeester I.W. Opstelten reikt aan het einde van de middag de hoofdprijs uit aan de winnende gemeenteraad. De hoofdprijs is een geldbedrag dat kan worden besteed aan een goed doel in de eigen gemeente. Hierdoor kunnen gemeenteraden rechtstreeks een bijdrage leveren aan lokale initiatieven of projecten. Ook neemt het winnende team een wisselbokaal in ontvangst en krijgt het de eer om binnen twee jaar een nieuw toernooi te organiseren.

Bron: Griffie, 22-09-2005