Gemeente Sluis

Archeologisch Museum

PERSBERICHT - 22 september 2005

Prijsuitreiking teken- en kleurwedstrijd en opsteker voor museumvrijwilligers

Op zaterdag 24 september om 13.30 uur maakt wethouder Leen Wille (portefeuillehouder cultuur) in het Gemeentelijk Archeologisch Museum in Aardenburg op feestelijke wijze de prijswinnaars bekend van twee teken- en kleurwedstrijden voor de jeugd. Tevens maakt hij van de gelegenheid gebruik om de museumvrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Twee teken- en kleurwedstrijden voor de jeugd
Verzamelen, musea, behoud en beheer van cultureel erfgoed staan de laatste tijd in de Zeeuws-Vlaamse scholen volop in de belangstelling. Twee weken geleden bijvoorbeeld bezochten meer dan 1800 leerlingen in het kader van een museaal-educatief project de musea in de streek.

Het Nationaal Museumweekend 2005 stond in het teken van De kunst van het bewaren. Tijdens het museumweekend werd door de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland een teken- en kleurwedstrijd uitgeschreven. De meeste Zeeuwse inzendingen werden ingeleverd via het Gemeentelijk Archeologisch Museum in Aardenburg. Bij al die inzendingen in Aardenburg zaten ook twee van de drie prijswinnaars (beide 11 jaar).

Het Gemeentelijk Archeologisch Museum organiseerde in de zomer samen met de Sincfalbode ook een eigen tekenwedstrijd. Uit de inzendingen werden twee winnaars geselecteerd (beide 9 jaar).

Alle winnaars van beide wedstrijden krijgen hun prijs uit handen van wethouder Leen Wille op zaterdag 24 september om 13.30 uur in het Gemeentelijk Archeologisch Museum, Marktstraat 18 in Aardenburg.

Vrijwilligers
Bij dezelfde gelegenheid worden de vrijwilligers van het museum in het zonnetje gezet. Hun werk bij het beheer van de balie, de rondleidingen, promotie en andere werkzaamheden is van groot belang gebleken bij het levendig houden van het museum. Als dank voor hun enthousiaste inzet mogen alle vrijwilligers op 16 oktober op excursie naar Brugge. Dat bezoek wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Stichting Cultureel Aardenburg en de gemeente Sluis.
---

Noot voor de pers:
U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de vrijwilligersmiddag en bij de prijsuitreiking.

Voor nadere inlichtingen:
Gemeene Sluis, Voorlichting, tel. 0117 - 457 123