Gemeente Deventer

Week 38, 23 september 2005

START VERKEERSCAMPAGNE âOOK VOOR U ⦠30 â¦IN DE WIJKâ

Met grote spandoeken en borden met de tekst âOok voor u ⦠30 ... in de wijkâ start zaterdag 24 september een verkeerscampagne in Deventer. De campagne duurt drie weken. Tweede- Kamerlid Aleid Wolfsen en wethouder Gosse Hiemstra starten de campagne met het plaatsen van een bord in Keizerslanden. Ook krijgen ze de eerste folder â30 km zonesâ overhandigd door één van de initiatiefnemers, Reg van Veen. Deventer heeft zes wijken (inclusief het buitengebied) en per week verplaatst de campagne zich naar twee andere wijken. Aan het einde van elke campagneweek valt bij iedereen de folder op de deurmat over de regels in een 30 kilometer zone.

Op verschillende plekken in wijk 1 (Binnenstad en de Hoven) en wijk 2 (Zandweerd-Zuid, Rode Dorp, Voorstad-Centrum) hangen vanaf 24 september spandoeken en staan er borden.
Ter afsluiting vinden alle bewoners van deze wijken de folder â30 km zonesâ in hun brievenbus. Hierin worden de regels in de 30 kilometer zone uitgelegd en natuurlijk het belang om deze regels na te leven. De campagne benadrukt nog eens dat in bijna alle woonbuurten van Deventer een 30 km zone is ingesteld terwijl dat niet altijd bekend is.

De verkeerscampagne is een initiatief van de stedelijke bewonerswerkgroep Verkeer die in het kader van Wijkaanpak sinds twee jaar hard werkt aan een verkeersveiliger Deventer. Een andere bewonerswerkgroep, die in Zandweerd-Zuid actief is, had behoefte aan een folder over de 30 kilometer zone. Uit de samenwerking tussen deze twee groepen is behalve de campagne ook de folder tot stand gekomen. De afdeling Verkeer van de gemeente Deventer is nauw betrokken bij de folder, terwijl Wijkaanpak de groepen met menskracht en budget ondersteunt.

Publicatiedatum: 27-9-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 27 september 2005