Ingezonden persbericht


Stichting Poprevival Back Home

Persbericht, 5 september 2005

Nieuwe album heet 'Back Home'
Back Home-actie met Eric Clapton!

Hardenberg- De eerste 500 toegangskaarten voor de Poprevival Back Home gingen als warme broodjes over de 'toonbank' bij de VVV in Hardenberg en de Evenementenhal Hardenberg. Op zaterdag 24 september wordt de achtste editie van de Overijsselse Poprevival 'Back Home' gehouden. Sinds jaar en dag bedenken de Back Home-deejays wel iets waar door bezoekers over wordt nagesproken. Zo werd Edwin Evers al eens verrast met de eerste Back Home-cd die hem werd overhandigd door een heuse Prins Bernhard en verleden jaar werden bezoekers verrast door een compleet nieuwe stage-indeling met daarin veel ruimte voor videopresentatie vanuit dvd-players en camera's in de zaal en dit jaar gaat Back Home 'iets' doen met Eric Clapton, die sinds jaar en dag aanwezig is op de playlist van de Poprevival.

"Noem het een inkoppertje, maar toen we hoorden dat Eric Clapton eindelijk weer een nieuw album uit gaat brengen en nog wel met de titel 'Back Home' viel het kwartje al snel. De positieve reactie van Mr. Slowhand's platenmaatschappij Warner Bros (Universal Music) deed de rest". Dat zegt Roel Zweers, deejay van het eerste uur en samen met Henk Smit verantwoordelijk voor de public relations van het evenement. Eric Clapton, de legende, zong, schreef en produceerde in bands als The Roosters, Casey Jones and The Engineers, The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Blind Faith en Derek and The Dominos. Voor de eerste keer in bijna vijf jaar komt de Brit met een nieuw album. Het langverwachte album staat vol met nieuw en oorspronkelijk werk. 'Back Home' bevat muziek voor diverse smaken, vervat in twaalf stukken, waaronder vijf composities van albumproducers Eric Clapton en Simon Climie. Eén van die nummers is "Revolution" de eerste single van het album. De rest van Back Home wordt gecompleteerd door covers van onder anderen Stevie Wonder en materiaal van de muzikanten in zijn gelegenheidsband.

Wat de actie precies gaat inhouden zullen alleen de bezoekers van Back Home VIII weten, maar dat het een bijzondere gaat worden beloven de deejays. Alle Back Home-informatie is trouwens ook na te lezen op de website: www.evenementenhalhardenberg.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht