Ingezonden persbericht

Spraakmakende nieuwe inzichten in opvoeden

Congres "Kinderen van nu" kenmerkt 6 nieuwe boeken

EEMNES, 20050908 --

AMSTERDAM - 7 september 2005 - Zes auteurs lichten hun nieuwe spraakmakende boeken toe op 24 september a.s. in De Witte Bergen in Laren tijdens de Urban Learning productie, Kinderen van nu, een uniek en gevarieerd congres voor ouders en professionals over actuele thema's rond opvoeden en het gezin. Nieuwe inzichten over de rol van de moeder, hooggevoeligheid, opvoeden met respect en vrijheid van het kind, scheiding en internet zullen veel stof doen opwaaien voor ouders en professionals in denken en doen. Taboes en controversie worden niet ontlopen! De zes auteurs met hun recente uitgaven:

Jan Verhulst, Moeders zijn loeders - In zijn nieuwste boek, gaat Verhulst in op de verstoorde moeder-kind relatie. Bij veel psychische problemen van volwassenen blijkt een problematische relatie met de moeder een belangrijke rol te spelen.

Drs. Margriet Schmitz-Darwinkel en Eva Hoffman, Opvoeden vanuit je hart - Dit boek geeft in een totaal vernieuwende en speelse opzet ondersteuning bij het opvoeden. Maar meer dan dat: het inspireert ouders aan de hand van heldere tips en oefeningen om samen met hun kinderen te leren - en te groeien door eerst een spiegel voor te houden, want wie zichzelf goed kent kan met een zuiver hart de ander beter zien.

Justine Pardoen (hoofdredacteur Ouders Online) en Remco Pijpers, Mijn kind online - Het eerste Nederlandstalige boek over kinderen en Internet dat meer behandelt dan alleen de veiligheidsaspecten. De auteurs pleiten voor 'Internetopvoeding' en laten zien hoe je dat zou kunnen doen.

Joep Zander: Moeder-Kind-Vader, Een drieluik over ouderverstoting - Een boek in de vorm van een interview waar te zien is hoeveel en hoe erg kinderen te lijden hebben onder loyaliteitsmisbruik en gebrek aan contact met een van de ouders.

Anita Matheij, Ken je Kind - Anita Matheij neemt je mee op een spannende reis door de belevingswereld van het kind. Zij laat zien hoe rijk deze binnenwereld is, en hoe goed een kind in staat is om zijn eigen oplossingen te bedenken.

Carolina Bont, Hoogsensitiviteit als kracht - Werken met je intuïtie - Carolina Bont laat zien hoe je hoogsensitiviteit niet langer als last hoeft te ervaren maar juist als een kwaliteit die een extra dimensie aan je leven kan toevoegen.

 meer 

Spraakmakende nieuwe inzichten in opvoeden / pagina 2 van 2

Bezoekers kunnen kiezen uit dertien interactieve workshops en lezingen bijwonen van twee gerenommeerde keynote sprekers en ervaringen delen met ouders en specialisten. Daarnaast zijn tijdens het evenement de schrijvers en uitgevers van toonaangevende boeken over opvoeding en kinderen aanwezig.

Kinderen van nu biedt een breed spectrum aan onderwerpen die een rol spelen bij de hedendaagse opvoeding. Naast omgevingsfactoren zoals vrienden en school hebben ook moderne media en telecommunicatie invloed op het kind. Daarnaast kunnen veranderingen in het gezin grote impact hebben op kinderen.

Een greep uit het aanbod van workshops waaruit bezoekers kunnen kiezen:

o Kinderen en internet

o Emigreren met kinderen

o Gelijkwaardig ouderschap

o Het overwinnen van angsten bij kinderen

o Praten over seksualiteit

o Stiefouderschap

o Werk en gezin optimaal combineren

o Kinderen en spelen

o Ken je kind - Hoe weet je dat je kind in balans is?

o Effectief omgaan met hoogsensitieve kinderen

Locatie en aanmelden

Kinderen van nu vindt plaats op zaterdag 24 september 2005 in Hotel De Witte Bergen te Eemnes. De entree bedraagt ¤ 85.00 (incl. lunch en workshops). Bezoekers kunnen zich aanmelden via de Urban Learning-website www.urbanlearning.com.

De unieke aanpak van Urban Learning

Urban Learning is een jong, dynamisch bedrijf dat zich met een nieuwe manier van leren richt op de continu lerende consument in Europa. Elk Urban Learning evenement biedt een combinatie van educatieve, vermakelijke en sociale ervaringen, wat leren toegankelijk en leuk maakt. De organisatie biedt een breed scala van betaalbare workshops, lezingen en evenementen voor een internationaal publiek, waarbij de laatste trends en ontwikkelingen op tal van interessegebieden worden belicht. Thema's van het aanbod zijn persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en welzijn, communicatie, kunst & entertainment, business & carrière, financieel beheer & investeringen en vele lifestyle-gerelateerde onderwerpen. Een topselectie van bestseller-auteurs, invloedrijke personen uit de zakenwereld en toonaangevende experts wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de evenementen.

Kijk voor meer informatie op www.urbanlearning.com, waar ook een overzicht te vinden is van de andere workshops en evenementen die Urban Learning organiseert.



Urban Learning