Ingezonden persbericht


GROTE OPKOMST VERWACHT BIJ OMSINGELING KABINET

Er wordt een grote opkomst verwacht bij de omsingeling van het Binnenhof in Den Haag op zaterdag 24 september om 13 uur. Zaterdag na Prinsjesdag zullen duizenden demonstranten hand in hand het kabinet de rug toekeren. De menselijke keten rond het torentje van Balkenende zal meer dan een kilometer lang zijn. Op het podium op het aangrenzende Plein zal ondermeer een optreden zijn van de populaire rapper Def Rhymz (bekend van zijn nummer 1 hits Doekoe en De Bom). De afgelopen drie jaar deden al tienduizenden mensen mee aan eerdere demonstraties die het platform organiseerde tegen het kabinet.

Een kilometer omsingeling is geadopteerd.

De menselijke keten rond het torentje van Balkenende op 24 september zal meer dan een kilometer lang zijn. Er is ook een hoofdpodium op het aangrenzende Plein van waaruit duizenden demonstranten zullen deelnemen aan de omsingeling. Inmiddels hebben tientallen organisaties een deel van de omsingeling geadopteerd. Vluchtelingenorganisatie Prime bijvoorbeeld komt met 300 mensen. De Partij voor Dieren adopteert 25 meter en de jongeren van Rood zijn met 60 mensen van de partij. Greenpeace zal in de omsingeling protesteren tegen het energie- en milieu- beleid van het kabinet en de Huurdersvereniging Amsterdam adopteert 200 meter voor protest tegen de plannen van minister Dekker. Samen tegen Racisme protesteert tegen het beleid van Verdonk. Milieudefensie wil meer actie van het kabinet tegen de kap van regenwoud. Studenten van Damokles maken in 20 meter duidelijk dat de kenniseconomie van het kabinet eliteonderwijs is. En zo zijn er nog tal van groepen. Het is nog mogelijk om een deel van de omsingeling te adopteren, maar wees er snel bij. Meld je aan via adoptie@keerhettij.nl

Uit 22 steden bussen naar het Binnenhof.

Vanuit tal van steden in het land rijden speciale Keer het Tij bussen op 24 september naar Den Haag. Als je in Amsterdam, Almelo, Assen, Breda, Drachten, Emmen, Enschede, Emmen, Epe, Geldrop, Goes, Groningen, Hengelo, Heerlen, Kerkrade, Leeuwarden, Nijmegen, Oldenzaal, Sneek, Tilburg, Vaassen of Veendam woont kun je met de bus mee. Naar verwachting komen daar binnenkort nog vele steden bij. Kaartverkoopadressen (kaartje a 7,50 - 15,00) zijn te vinden op http://www.keerhettij.nl Als je zelf een bus organiseert naar Den Haag op 24 september kun je dat daar ook aanmelden.

Bundeling van 525 organisaties wil tij keren.

Keer het Tij is een platform van 525 maatschappelijke organisaties, dat is opgericht tijdens de formatie van Balkenende-1. Het platform, dat een gezamenlijke achterban heeft van bijna een half miljoen leden, verzet zich tegen het huidige harde rechtse klimaat in Nederland en in het bijzonder tegen het asociale kabinetsbeleid. De grootste actie van het platform was vorig jaar op 2 oktober toen 50.000 mensen van de Dam naar de vakbondsactie op het Museumplein liepen als protest tegen het kabinet. In 2003 had het platform vlak na Prinsjesdag ook al een grote demonstratie met 25.000 mensen georganiseerd. In april 2004 demonstreerde het platform bovendien met 15.000 mensen voor een generaal pardon voor 26.000 vluchtelingen. Het platform is daarnaast internationaal actief in de andersglobaliseringsbeweging door deelname aan Europese protesten en was vorig jaar initiatiefnemer van het eerste Nederlands Sociaal Forum.



Ingezonden persbericht