Gemeente Nijmegen

Open dag Brandweer Nijmegen in teken van verleden, heden en toekomst

De Brandweer Nijmegen houdt op zaterdag 24 september een open dag. Onder het motto 'een kijkje in het verleden, het heden en de toekomst' worden verscheidene demonstraties gegeven en vinden er spectaculaire activiteiten plaats. Er wordt een wandeltocht gehouden langs de drie kazernes en burgemeester Guusje ter Horst opent de geheel vernieuwde website van de Brandweer Nijmegen.

De brandweer, die dit jaar 130 jaar bestaat, profileert zich niet alleen meer als redder in nood, maar ook als partner in veiligheid. Door direct contact te zoeken met de burger en meer aandacht te geven aan brandveiligheid van woningen en gebouwen richt de brandweer zich sterker dan voorheen op voorlichting, controle en het voorkomen van branden. De komende jaren wordt de brandweer daardoor veel meer dan voorheen in het straatbeeld zichtbaar.

Tijdens de open dag zijn onderdelen van deze actieve benadering zichtbaar. Daarnaast is er ook aandacht voor de brandbestrijdings- en andere hulpverleningstaken van de brandweer. Te zien is onder meer hoe brandweermensen worden getraind voor hun taken, zijn voertuigen te bezichtigen en worden duikdemonstraties gegeven. Ook kunnen bezoekers in een rooktent ervaren hoe moeilijk het is om in dichte rook de weg te vinden.

De open dag wordt gehouden op het terrein van post Centrum aan de Prof. Bellefroidstraat 11 in Nijmegen. De open dag begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. De wandeltocht begint om 8 uur. Deelnemers hoeven zich hiervoor niet op te geven.

Burgemeester Ter Horst opent de nieuwe website om 14 uur.