Ingezonden persbericht


Persbericht

Grijp je kans om 2000 jaar geschiedenis van dichtbij mee te maken

Het grootste Levende Geschiedenis evenement ooit in Nederland!

Het Landelijk Platform voor Levende Geschiedenis (LPLG) organiseert in samenwerking met archeologisch themapark Archeon op 24 en 25 september 2005 voor de zevende maal het grote LPLG-weekend.

Uniek in Nederland

Meer dan 600 deelnemers brengen 2 millennia historie weer tot leven. Het LPLG-weekend is het grootste levende geschiedenisevenement van Nederland. Na de eerste editie in 1999 op Slot Loevestein en 5 succesvolle jaren in Archeon, vindt het evenement in 2005 nog ruimer van opzet plaats in recreatiegebied Spaarnwoude, vlakbij Amsterdam. Uitgaande van voorgaande jaren, worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht.

Mee terug in de tijd

Beleef een bloedstollende veldslag uit de Middeleeuwen of ga samen met Napoleon de wereld veroveren; sta midden in de 80-jarige oorlog en ondervindt de ontberingen van de soldaten uit de vorige eeuw; vergaap je aan de vele prachtige wapenuitrustingen van de Romeinen tot aan de Middeleeuwse ridders; betast de indrukwekkende wapens uit de tijd van Napoleon en de 2e Wereldoorlog; bekijk de kanonnen, legerjeeps of andere voertuigen en grijp de kans om deze nog eens uitvoerig te onderzoeken.

Hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe kookten ze. Allemaal vragen waarop meer dan 600 enthousiaste beoefenaars van levende geschiedenis tijdens het evenement antwoord kunnen geven.

Verkleedwedstrijd

Kinderen t/m 12 jaar, die verkleed naar het LPLG weekend komen, krijgen 50% korting op hun entreekaartje en dingen mee naar aantrekkelijke prijzen in de verkleedwedstrijd op zaterdag en zondag.

Dat mag je niet missen!

Voor meer info: www.lplg.nl/weekend2005

Waar: Recreatieschap Spaarnwoude/Halfweg nabij Amsterdam Wanneer: 24 & 25 september 2005

Contact: Tristan Wesselink Tel. 06-14340506