Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2005
Verkeersmaatregelen op en rond de Parade weekend 24 en 25 september 2005
Op zaterdag 24 september wordt in de binnenstad ter gelegenheid van de Nationale Taptoe 's-Hertogenbosch een Streetparade gehouden waaraan meer dan dertig gezelschappen deelnemen.
Op zondag 25 september wordt op de Parade het startschot gegeven voor de eerste editie van Leontien's Ladies Ride; een fietstocht voor vrouwen, van 's-Hertogenbosch naar Boekel en terug onder aanvoering van Leontien van Moorsel. Ruim 4.000 deelneemsters hebben zich ingeschreven.
In verband met deze activiteiten zijn verschillende verkeersmaatregelen genomen.

Parkeren op de Parade is niet mogelijk van zaterdag 24 september 9.00 uur tot zondag 25 september 24.00 uur.

Zaterdag 24 september

Autoverkeer binnenstad
Tussen 12.00 en 15.30 zijn de volgende straten voor autoverkeer afgesloten:

- Oude Dieze;

- Triniteitstraat;

- Peperstraat;

- Parade.
Geparkeerde auto's kunnen blijven staan. U kunt, behalve als de Streetparade langs trekt, nog wel uit de straten vertrekken.

Tussen 14.30 en 16.00 worden de onderstaande straten tijdelijk afgesloten om de Streetparade te laten passeren. Geparkeerde auto's kunnen blijven staan. De afsluiting voor het autoverkeer duurt ongeveer 45 minuten. Fietsers en voetgangers kunnen met regelmaat de afgesloten straat oversteken.

- Verwersstraat;

- Achter het Stadhuis;

- Achter het Vervuld Harnas;

- Schapenmarkt;

- Markt;

- Torenstraat.

Verkeer dat gebruik maakt van de Hinthamerstraat moet rekening houden met de volgende maatregelen.
Vanaf 12.00 uur is het niet meer mogelijk om ter hoogte van de Bibliotheek linksaf de Torenstraat in te rijden. Verkeer wordt rechtsaf de Sint Josephstraat in geleid. Tussen 14.30 en 16.30 uur wordt de Hinthamerstraat ter hoogte van de Sint Jacobskerk afgesloten. Automobilisten kunnen via de Mgr. Prinsenstraat de binnenstad verlaten. Auto's die in de Hinthamerstraat staan geparkeerd, kunnen via het Sint Janskerkhof vertrekken.

Bussen
De reguliere BBA-buslijnen over de Parade worden omgeleid. De bussenlijnen over de Markt worden tussen 14.40 en ongeveer 15.15 uur tijdelijk onderbroken. De pendelbussen van en naar de transferia rijden in principe gedurende de Streetparade door; mogelijk met enige vertraging.

Zondag 25 september

Autoverkeer binnenstad
De volgende straten zijn afgesloten van 7.00 tot 19.00 uur:
- De Parade;

- Peperstraat;

- Torenstraat;

- Triniteitsstraat;

- Hinthamerstraat (ter hoogte van Sint Jacobskerk/Mg. Prinsenstraat).

De volgende straten zijn afgesloten van 7.00 tot 13.00 uur:
- Choorstraat;

- Papenhulst;

- Clarastraat;

- Sint Janskerkhof.

De volgende straten zijn afgesloten van 10.00 tot 13.00 uur:
- Oude Dieze

- Laatste deel Verwersstraat

In al deze straten kunnen geparkeerde auto's blijven staan. De auto's in het gebied kunnen wel vertrekken. Houd u rekening met mogelijk oponthoud.

Kerkbezoek
Kerkgangers die slecht ter been zijn en kerkdiensten in de Nederlands Hervormde Kerk of de Sint Jan willen bijwonen, kunnen zich respectievelijk laten afzetten op het Kerkplein of in de Kerkstraat tegenover de ingang van de Sint Jan. De piramides die het voetgangersgebied normaal gesproken afsluiten, zijn neergehaald tussen 7.00 en 13.30 uur. Het Kerkplein en de Kerkstraat kunt u bereiken via de Vughterstraat en de Markt of via de Nieuwstraat en het voetgangersdeel van de Hinthamerstraat. Er mag niet in de Kerkstraat worden geparkeerd.

Bushaltes
De reguliere BBA-buslijnen over de Parade worden omgeleid. De transferia De Vliert en Vlijmenseweg zijn open van 8.00 uur tot 21.30. De halte voor de pendel naar De Vliert in de Josephstraat (bij Bibliotheek) komt te vervallen. De pendelbus stopt bij het Vonk en Vlamterrein aan de Hekellaan. De halte voor de pendel naar de Vlijmensweg is gewoon op de Markt.

Voor nadere informatie over deze verkeermaatregelen kunt u contact opnemen met T. Timmermans van de afdeling Stadstoezicht, tel. (073) 615 56 76.