Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2005
De week van het leren 2005
Van zaterdag 24 september tot en met zaterdag 1 oktober doet 's-Hertogenbosch weer mee aan de (landelijke) week van het leren. Deze week is bedoeld voor álle volwassenen die graag willen (blijven) leren. Bijvoorbeeld het leren omgaan met een computer, (beter) Nederlands leren spreken of schrijven, leren rekenen, een muziekinstrument leren spelen of leren sporten. Leren is natuurlijk niet alleen bedoeld om er zelf beter of wijzer van te worden, maar is ook een leuke manier om mensen te ontmoeten. Het thema van dit jaar is dan ook: "Leren da's voor mekaar!"

In 's-Hertogenbosch werken allerlei instellingen, zoals Koning Willem I College, Stichting ABC/Methode de Haan, Stichting Leergeld, Stichting Divers en de gemeente 's-Hertogenbosch, samen om zoveel mogelijk informatie over het leren van de Nederlandse taal en andere cursussen bij elkaar te brengen. In de "week van het leren" kunnen mensen die graag (weer) aan de slag willen terecht op alle Brede Bossche Scholen, Ouder Kind Centra en Wijkwinkels in de stad. Op onderstaande aangegeven is er iemand van de organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden of te helpen met het maken van een leerkeuze die bij u past: op 27 september van 13.00 tot 15.30 uur, op 28 september van 10.00 uur tot 12.30 uur en op 30 september van 13.00 uur tot 15.30 uur. Als u besluit weer te gaan leren, neem dan gerust een kijkje bij een van deze informatiepunten gedurende de week van het leren.

Slotmanifestatie
Op zaterdag 1 oktober 2005 wordt de week van het leren afgesloten met een slotmanifestatie. Deze vindt plaats van 11.00-15.00 uur op het burgemeester Loeffplein. Daar kunt u op een leuke en gemakkelijke manier meer te weten komen over het (alsnog) leren van de Nederlandse taal, of over het oplossen van taalproblemen. Verder wordt er computeruitleg gegeven en staan jongeren paraat u helemaal wegwijs te maken met de mobiele telefoon. Wilt u bovendien wel eens djembé leren spelen of éindelijk eens leren hoe u zo ver mogelijk kunt springen? Dan bent u op de slotmanifestatie van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonie Aarsen van de afdeling Welzijn, tel.(073) 615 90 84.