Minister Peijs huldigt vrachtwagenchauffeurs

Tvm verzekeringen

PERSBERICHT/PERSUITNODIGING

Minister Peijs bij Ridders van de Weg!

TVM verzekeringen zet zaterdag 24 september 2005 een record aantal Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje. Tijdens de manifestatie Ridders van de Weg in Nijkerk zullen meer dan 1000 chauffeurs worden gehuldigd voor respectievelijk 3, 5, 10 en 20 jaar schadevrij rijden. Voor het eerst in de 39-jarige geschiedenis van de Ridders van de Weg heeft het totale aantal .Ridders. dit jaar de 1000 overschreden.

Minister drs. K.M.H. Peijs van Verkeer en Waterstaat zal de aanwezige chauffeurs toespreken en persoonlijk de insignes opspelden die behoren bij de gouden en diamanten onderscheidingen voor respectievelijk 10 en 20 jaar niet door eigen schuld bij een verkeersongeval betrokken te zijn geweest. .De Nederlandse chauffeurs behoren in Europa tot de top evenals hun opleiding,. aldus TVM-topman mr. Arjan Bos.

Naast minister Peijs zullen ook president-directeur mr. Arjan Bos van TVM verzekeringen en het hoofd Dienst Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten commissaris P. van Beek de chauffeurs toespreken. De sprekers zullen stilstaan bij tal van actuele ontwikkelingen rond het transport in Nederland als de toename van het aantal eenzijdige ongevallen met vrachtwagens en de noodzaak van bewaakte parkeerplaatsen langs de Europese autowegen.

NIET VOOR PUBLIKATIE

Hierbij het programma voor Ridders van de Weg 2005 op zaterdag 24 september 2005 in het het Hart van Holland, Berencamperweg 12 in Nijkerk. Een routebeschrijving is te vinden op www.hartvanholland.nl .

10.35 Welkomstwoord door de voorzitter van de Raad van Commissarissen van TVM verzekeringen de heer drs. T. van Herk.
10.45 Rede en uitreiking van insignes door de minister van Verkeer en Waterstaat mevrouw drs. K.M.H. Peijs.
12.20 Toespraak door commissaris P. van Beek van de Dienst Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten.
12.30 Slotwoord/rede door de voorzitter van het Bestuur van TVM verzekeringen de heer mr. Arjan Bos.

Meer informatie over Ridders van de Weg kunt u vinden op www.riddersvandeweg.nl.

De media zijn van harte welkom bij de manifestatie Ridders van de Weg 2005. U wordt wel verzocht zich aan te melden bij Jaap Stalenburg, hoofd PR TVM verzekeringen. Hij is bereikbaar via e-mail, wm.stalenburg@tvm.nl , of mobiel op 06-51343596.