Talpa Nederland


Commissaris Rex

Heldhaftige herder

Commissaris Rex is back! Dit voorjaar zendt Talpa compleet nieuwe afleveringen uit van de hitserie rond deze Sherlock Holmes onder de viervoeters. In de serie heeft Rex twee nieuwe baasjes, Marc en Niki, met wie hij de Weense straten schoonhoudt van dieven, verkrachters, moordenaars en ander schorem.

De heldhaftige herder Rex beheerst flink wat commando's die in de serie volop aan bod komen, zoals mensen neerwerpen, dood spelen en boeien doorbijten. En dat is nog lang niet alles, want wat zou een stunthond zijn als hij niet ten minste ook door ramen heen zou springen?

Maar Rex is ook niet gek. Hij doet zijn stunts en trucs niet zomaar; aan het einde van de dag verwacht hij wel een volle bak favoriete hapjes, zoals kippenborst, worstenbroodjes en... wortels.

Afl. 1 Nina um Mitternacht

Radiopresentatrice Nina Klaus voert campagne tegen alcohol in het verkeer. Niet alle luisteraars zijn daar blij mee, want Nina wordt telefonisch uitgescholden en bedreigd.

Na een dag werk en een afzakkertje raakt Nina zelf betrokken bij een verkeersongeval met een dodelijk slachtoffer. Binnen no-time is er een fotograaf in de buurt om Nina op de plaats van het ongeluk op de gevoelige plaat vast te leggen.

Politieman Marc, Rex zijn nieuwe baasje, denkt dat het om meer gaat dan een ongeluk. Samen met Niki en Rex gaat hij op onderzoek uit en ontdekt al snel dat de vrouw al dood was voordat ze door Nina's auto geraakt werd....

Ondertussen stuit het onderzoekstrio bij de radiozender op een net van nijd en intriges. Zullen ze er in slagen om bij hun speurtocht naar de moordenaar op het laatste moment een andere bloedige daad te verhinderen?