Ingezonden persbericht

Eerste finalist Beachbattle bekend

DEN HAAG, 20050925 -- De eerste finalist van BB 2005 is bekend. Mr. Poh bleek gisteravond te sterk voor Square 44 en sleept daarmee alvast 300 euro aan prijzengeld mee naar de bandkas. De Beachbattle is een landelijk bekende talentenjacht, georganiseerd door jongerenvereniging Saturnus uit Scheveningen. De spelende bands worden beoordeeld door publiekstemmen en een deskundige jury.


Publiek en jury waren het overigens totaal oneens. Gingen de publieksstemmen in ruime meerderheid naar Square 44, de jury was unaniem van mening dat Mr. Poh het tijdens deze eerste halve finale het best had gedaan. En hoewel de publieksstem soms bij BeachBattle weldegelijk het verschil kan uitmaken, is tegen een unanieme jury echt geen kruid gewassen.

Maar Square 44 gaat met opgeheven hoofd naar Nijmegen terug. In de geschiedenis van ons toernooi zijn zij pas de vierde band die het gelukte om tot twee keer toe de halve finale te bereiken. Mr. Poh zien we op 29 oktober tijdens de finale terug, tegen welke twee bands ze spelen, zal de komende zaterdagavonden blijken.

Deze finale heeft voor Mr. Poh nog een extra betekenis; het wordt het 50-ste optreden van de band! Hoe dit precies uit gaat pakken is nog een geheim, maar leuk wordt het zeker.

In overleg met de Beachbattle organistatie geeft Mr. Poh de plek in de programmering voor 2006 op om ruimte te maken voor een andere band. Mr. Poh was al ingeschreven voor het seizoen 2006 voordat ze een plek in de halve finales bereikten. Uit de reglementen blijkt ook dat finalisten uitgesloten worden van deelname in het volgende seizoen.




Mr. Poh