MediaPlaza


Seminar ICT-netwerken en ICT in 2010 Introductie

Seminar ICT-netwerken en ICT in 2010

Kosteloos CIC seminar over Next Generation ICT

Introductie
Maandag 3 oktober
14:00 - 20:00 uur
Media Plaza, Utrecht

In de ICT-industrie volgen de technologische ontwikkelingen elkaar snel op. De hype van webservices is nauwelijks voorbij of het fenomeen grid computing dient zich alweer aan. Technology hypecycles zoals die van Gartner helpen om het kaf van het koren te scheiden, maar eenvoudig is dit niet. Binnen het overheidsprogramma Concurreren met ICT Competenties is een visie ontwikkeld op de toekomst van de ICT industrie. Dit Next Generation Scenario beschrijft een wereld met krachtige ICT-systemen, enorme bandbreedte, IPv6, High Performance Networking, multi-agent netwerktechnologie, UMTS en software agents.

Het thema van dit seminar is de volgende generatie ICT-netwerken. Meestal zijn het de bedrijven uit de ICT-industrie zelf die organisaties informeren over nieuwe ontwikkelingen. Nu is het de beurt aan met name wetenschappelijke instellingen om de ICT-industrie het nieuwste van het nieuwste te laten zien.

Welke presentaties kunt u verwachten?

* Next Generation Scenario

* Toepassing van geavanceerde technologie in de prakitjk
* Een aantal cases

* Workshop innovatiemanagement

Voor wie is dit seminar bedoeld?
Dit seminar is bedoeld voor MKB ondernemers uit de multimedia industrie en uitgeef sector. Vertegenwoordigers van Universiteiten en Hogescholen behoren ook tot de doelgroep. Dit seminar is niet bedoeld voor (IT-) consultants.

Totaalprogramma innoveren met ICT
Het Concurreren met ICT-Competenties programma biedt MKB ondernemers die willen innoveren met ICT een totaalconcept met seminars, workshops en advies.
Seminar
Tijdens seminar worden MKB ondernemers geprikkeld om geavanceerde ICT-technologie in hun bedrijfsvoering toe te passen. Het seminar wordt georganiseerd door Media Plaza, lokatie is Media Plaza.

Workshops
Tijdens workshops staat veelal ICT-technologie binnen een specifieke branche centraal. Naast het behandelen van voorbeelden is er ruim de tijd voor opdrachten en discussie. Ga naar de website van Syntens voor data van de geplande workshops. Workshops vinden plaats bij Syntens.

Advies
Om de tijdens seminar en workshop aangereikte kennis daadwerkelijk te implementeren is het volgen van een 1-op-1 adviestraject bij Syntens een logische stap.

Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement, neemt u dan contact op met Jim de Haas , programma-ontwikkelaar 030 291 41 12. Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 125 deelnemers per seminar, dus wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van het seminar te melden. Bij te laat afmelden of zonder bericht afwezig zijn brengen wij EUR100 voor facilitaire kosten in rekening.

Dit seminar maakt deel uit van het programma Concurreren met ICT Competenties van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens en SenterNovem.