Dienstenbond CNV

CAO Bijenkorf in een impasse
19-09-2005

Al geruime tijd zijn wij in gesprek met de directie van Bijenkorf om te komen tot een nieuwe CAO (de CAO liep al op 1 februari 2004 af ). In de afgelopen tijd hebben wij u regelmatig over de voortgang geïnformeerd.

Nu is een situatie ontstaan dat wij samen met u de vraag moeten beantwoorden: hoe nu verder!? Derhalve nodigen wij u uit voor een ledenvergadering die gehouden wordt op:

maandag 3 oktober 2005
van 20.00 uur 21.30 uur
Hoofdkantoor CNV Dienstenbond
Polarisavenue 175
2132 JJ HOOFDDORP

De huidige stand van zaken in de CAO-onderhandelingen ziet er als volgt uit:

1. Bijenkorf ziet nauwelijks mogelijkheid voor een structurele loonsverhoging tijdens de looptijd van de nieuwe CAOs.


2. Bijenkorf stelt voor afspraken te maken met betrekking tot de invoering van een 38-urige werkweek voor de CAO Bijenkorf Warenhuizen.


3. Bijenkorf stelt voor het aantal extra roostervrije dagen in de CAO Bijenkorf HP af te bouwen.


4. Bijenkorf stelt de volgende aanpassingen voor in het loongebouw:
*Het halveren van de persoonlijke toeslag (CAO Bijenkorf Warenhuizen).

*De onderkant van de schalen van de CAO Bijenkorf Warenhuizen verlagen met 4,5%.

*Het afschaffen van de zondagstoeslag.

*Bijenkorf stelt voor om de toeslagen in de CAO waarbij een keuze is om deze uitgekeerd te krijgen in geld, dan wel gecompenseerd te krijgen in tijd, allen om te zetten in uitsluitend uitbetalen in geld.

*Bijenkorf stelt voor om de meeruren van hulpkrachten boven de bandbreedte iedere maand uit te betalen.


5. Bijenkorf stelt voor om een beoordelingssystematiek in te voeren voor de CAO Bijenkorf Warenhuizen. Beoordeling zal jaarlijks plaatsvinden aan de hand van competenties. De jaarlijkse individuele salarisverhoging zal op basis van de uitkomst van de beoordeling plaatsvinden; hiermee komt het huidige systeem van periodieke verhogingen te vervallen.


6. Bijenkorf stelt voor om de beoordelingssystematiek van de CAO Bijenkorf HP te wijzigen van een vierpuntsschaal naar een vijfpuntsschaal met een aanpassing van de verhogingstabel.


7. Bijenkorf stelt voor om de huidige vaste eindejaarsuitkering afhankelijk te maken van de resultaten van De Bijenkorf.

Uw mening over het bovenstaande is voor ons zeer belangrijk. Met u willen wij nagaan op welke wijze de onderhandelingen tot een goed einde zijn te brengen. Om uit de impasse te komen hebben wij de directie voorgesteld om de huidige CAO tot 31 januari 2006 ongewijzigd voort te zetten, maar dan wel met een loonsverhoging van maximaal 1,25 procent. Uw aanwezigheid op de ledenvergadering is dus zeer gewenst. Vragen?
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben over deze info, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon (023)5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl