Inbrekersbende aangehouden

Sint Oedenrode 03-10-2005

In de loop van vorige week heeft de politie met de aanhouding van een
22-jarige vrouw uit Berghem een onderzoek afgerond naar bedrijfsinbraken en diefstallen. In totaal zijn vier mannen en een vrouw aangehouden in de leeftijden van 22 tot 37 jaar uit Sint Oedenrode, Eindhoven en Berghem. De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij ruim 25 inbraken in Sint Oedenrode in de periode van juli t/m september van dit jaar. De 22-jarige vrouw wordt verdacht van heling van de gestolen fietsen. De verdachten zijn tevens betrokken geweest bij diverse diefstallen van diesel uit vrachtauto's in Sint Oedenrode.
In de nacht van maandag op dinsdag 5 september werden reeds de 29- en de 31-jarige verdachten op heterdaad door de politie aangehouden bij een inbraak in een pand aan de Hertog Hendrikstraat in Sint Oedenrode. De mannen hadden diverse inbrekerswerktuigen bij zich. Bij de
31-jarige werd tevens een aantal gripzakjes speed en hash aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen. Vervolgens werd bij een huiszoeking in de woning van een van de verdachten in Sint Oedenrode de derde (34-jarige) verdachte aangehouden. In de woning trof de politie een groot aantal van diefstal afkomstige goederen waaronder fietsen en gereedschap. Diverse van deze goederen zijn inmiddels teruggegeven aan de eigenaars.
Alle verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.