Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Scheer & Foppen schenkt opnieuw rolstoelen aan St Jansdal persbericht

03 oktober 2005

Vurige wens verpleegafdelingen vervuld

In navolging van de eerder gedoneerde twee rolstoelen, heeft Scheer & Foppen uit Harderwijk opnieuw twee rolstoelen aan het ziekenhuis St Jansdal geschonken. Tijdens gesprekken met fysiotherapeut Henkoma de Jong bleek de behoefte van andere verpleegafdelingen in het ziekenhuis zo groot, dat ter plekke aangeboden werd om nog twee rolstoelen te financieren. Ze zijn inmiddels in gebruik genomen op de afdelingen cardiologie en kort verblijf.

Geen regulier budget
In juni van dit jaar vond de officiële overhandiging van de eerste gift aan de afdelingen interne geneeskunde en chirurgie door de heren Foppen Sr. en Jr. plaats. Henkoma de Jong, fysiotherapeut in het St Jansdal en lid van de rolstoelcommissie, vertelde tijdens deze bijeenkomst al dat de rolstoelen zo goed bevallen, dat andere afdelingen ook graag een dergelijk exemplaar zouden willen hebben. Maar hiervoor waren geen reguliere budgetten beschikbaar. Spontaan boden de beide heren daarop aan om aan deze vurige wens te voldoen en twee extra rolstoelen te laten bestellen.

Aanpassingen
De rolstoelen zijn bedoeld voor intern patiëntentransport van en naar de onderzoeksafdelingen. Ze zijn speciaal geschikt gemaakt voor dit doel. De stoelen hebben meer comfort dan de bekende blauwe transportstoelen bij de entree van het ziekenhuis, een hogere duwstang, een infuusstandaard en grotere wielen. Dat laatste maakt het voor de patiënt mogelijk om zelf zijn eigen rolstoel voort te bewegen. Ook zijn de stoelen niet eenvoudig te demonteren, want er verdween er ook wel eens een bij transport tussen ziekenhuizen onderling.

Vrienden St Jansdal
Deze gift werd aangeboden via de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Deze stichting realiseert voorzieningen die het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal verhogen. Uit de bijdragen door giften, donaties en particuliere fondsen worden projecten gerealiseerd die helaas buiten de reguliere budgetten van het ziekenhuis zelf vallen. Met deze en eerdere giften is het totaal aan nieuwe rolstoelen dit jaar op tien gekomen. Wilt u ook een leveren aan onze projecten, neemt u dan contact op met Margriet Mulder, telefoon 0341-463587 (maandag en donderdag).