Provincie Zeeland


Vanaf maandag werkzaamheden Oost-Westweg Noord-Beveland

Maandag 3 oktober starten werkzaamheden aan de Oost-Westweg (N255) op Noord-Beveland. De weg krijgt op verschillende plaatsen een nieuwe laag asfalt en nieuwe belijning. Met name de belijning zal in het oog springen: op het midden van de weg komt tussen de dubbele asstreep een vulling van groene verf. Deze kleur wordt aangebracht om te accentueren dat de automobilist op een autoweg rijdt.

Omleidingen
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in delen uitgevoerd.
Van 3 tot en met 7 oktober en 10 tot en met 11 oktober is de afslag Wissenker-ke/Geersdijk tot de afslag Kamperland afgesloten. Het verkeer vanuit Goes wordt omgeleid langs de Westmolenweg, Boomdijk en Nieuweweg. Vanuit Middelburg wordt het verkeer via de Stekeldijk en de Provinciale weg geleid.

Van 10 tot en met 14 oktober wordt de N255 vanaf de afslag Goes/Zierikzee (Del-taweg) tot de afslag Wissenkerke/Geersdijk aangepakt. De omleiding voor het verkeer uit beide richtingen is via de Oudedijk, Molendijk en Kortgeenseweg.

Tenslotte wordt de belijning in de week van 17 tot en met 21 oktober aangebracht. De eerder genoemde wegvakken worden dan een dag of dagdeel afgesloten. Op het weggedeelte vanaf de afslag Kamperland tot de aansluiting met de N57 wordt alleen groene verf tussen de dubbele asstreep aangebracht. De omleiding voor het verkeer vanuit Goes is via de Ruiterplaatweg, Baas Huisweg, Polderseweg en Jacobadijk. Vanuit Middelburg rijdt het verkeer via de Jacobaweg en de Ruiter-plaatweg.

De planning van de werkzaamheden is mede afhankelijk van het weer.

Machteld Schierbeek, (0118)-631465, 30 september 2005, nr. 118/05