Gemeente Wijk bij Duurstede

Week van de Toegankelijkheid 3 t/m 9 oktober 2005

Veel plaatsen en voorzieningen in Nederland zijn niet of slecht toegankelijk voor mensen met een lichamelijke en/of visuele functiebeperking. Op straat en ook in openbare gebouwen kunnen zij vaak maar `moeilijk uit de voeten'. Om daar iets aan te doen, vindt van 3 t/m 9 oktober 2005 de Week van de Toegankelijkheid plaats. Deze week wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Landelijk Bureau Toegankelijkheid (LBT), maar steeds met een ander thema over toegankelijkheid. Dit jaar staat de Week van de Toegankelijkheid speciaal in het teken van sport & beweging.

In het kader van dit thema vraagt de Stichting Integratie Gehandicapten
Wijk bij Duurstede dan ook extra aandacht voor de Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid (BTB) van de sportaccommodaties en hallen in Wijk bij Duurstede. Ook de uitgankelijkheid, in verband met eventuele calamiteiten, is hier van groot belang.

In de gemeente zijn allerlei ontwikkelingen gaande, bijvoorbeeld het stimuleren van sporten voor mensen met een functiebeperking. De SIGW is blij dat het sporten voor deze mensen nu wat meer aandacht krijgt, immers, bewegen is voor iedereen gezond.
Ook de op handen zijnde reconstructie van sportcomplex Mariënhoeve is volgens de SIGW een unieke kans om aandacht aan de toegankelijkheid te schenken.
Ook worden de krachten gebundeld met de VVV om te kijken wat verbeterd kan worden op het gebied van BTB aan de voet- en natuurpaden voor het recreatief bewegen van mensen met een functiebeperking. De SIGW is o.a. bij genoemde ontwikkelingen betrokken.

Meer informatie
In de bibliotheek, het gemeentehuis, het postkantoor, het VVV-kantoor en de sporthallen zullen `Toegankelijkheidsmagazines' neergelegd worden. In deze magazines wordt in het kort uitgelegd waar de problemen bij het sporten liggen voor mensen met een functiebeperking. U kunt gratis een exemplaar afhalen.
U kunt ook kijken op: www.lbt.nl of www.sigw.nl


* Geplaatst op: 03-10-2005 10:38:28