Politie Twente

Politie Twente 3 oktober 2005

Aanhoudingen na vernieling

Vier jongens aangehouden na vernielen verkeersborden

Tubbergen / Fleringen

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 oktober werd op de Ootmarsumsestraat in Fleringen door de politie extra gecontroleerd. Deze controles werden gedaan omdat het de laatste weken was gebleken, dat door vermoedelijk terugkerende discojeugd, regelmatig vernielingen werden gepleegd aan met name verkeersborden. Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd door surveillerende politiemensen geconstateerd dat aan de Ootmarsumsestraat een verkeerspaal plat lag over het fietspad. Dit zou net gebeurd moeten zijn. Even verderop, richting Albergen, werd daarop gezien dat door een aantal jongeren verkeersborden werden omgedraaid en twee uit de grond werden gerukt. Ook een hekje bij een horecagelegenheid werd uit de grond getrokken en in de aanwezige beek gegooid. Hierop werd de groep tegengehouden en konden vier van de vijf worden aangehouden. Zij, jongens uit Albergen van 16, 16, 18 en 19 jr., werden overgebracht naar het bureau in Tubbergen en daar afgehoord. De beide jongsten werden daarna door hun ouders opgehaald. De identiteit van de vijfde verdachte, een 18 jr. jongen uit Albergen, is bekend. Hij zal in de loop van de week worden gehoord. Proces-verbaal tegen de vijf zal worden opgemaakt. (05-124747)

Met 2.20 promille achter stuur

Automobilist reed slingerend over de weg, kon nauwelijks recht staan, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Zondagavond 2 oktober om ongeveer 18.10 uur werd op de Eekboerstraat een automobilist gesignaleerd die slingerend over de weg reed. Bleek te gaan om een 45 jr. man uit Beuningen die met moeite uit zijn auto kon komen en nauwelijks recht overeind kon blijven staan. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.20 promille uit. Het rijbewijs van de 45 jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-124926)

Onder invloed aanrijding veroorzaken

Automobiliste belandt in de sloot en blijkt onder invloed te verkeren, rijbewijs ingevorderd

Hertme

Werd zondagavond 2 oktober om ongeveer 20.25 uur gemeld dat op de Hedeveldsweg in Hertme een aanrijding had plaatsgevonden. Een 63 jr. automobiliste uit Borne is na het nemen van een scherpe bocht aan de linkerzijde van de weg in de sloot terechtgekomen. Door de ter plaatse gekomen brandweer is de 63 jr. uit haar auto gehaald en werd ze door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Omdat het vermoeden bestond dat zij de nodige alcoholische versnaperingen had gedronken, werd door een gemeentearts in het ziekenhuis bloed afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. De auto van de 63 jr. is afgesleept. 05-124949)

Bij inbraak twee auto's gestolen

Bij inbraak in loods, o.a. twee auto's weg, eentje aangetroffen in kanaal

Hengelo

Gisteren, zondag de 2e oktober werd onderstaand, cursief afgedrukt, persbericht verzonden. Naar aanleiding van het ingesteld onderzoek bleek dat het aangetroffen busje afkomstig is van een stichting voor dagverblijven die een loods heeft aan de Oude Boekeloseweg in Hengelo. Uit deze loods werd naast de aangetroffen bus, nog een personenauto en een computer ontvreemd. De auto die nog niet weer is aangetroffen, is een grijze Peugeot 309 met het kenteken ZB-29-BJ. Hoe men de loods is binnengekomen is nog niet duidelijk en zal verder worden onderzocht. Namens de stichting wordt aangifte gedaan. (05-124831)

Busje in het water

In de nabijheid van het busje werden twee dode honden aangetroffen

Hengelo

Op zondag 2 oktober 2005 omstreeks 10.23 uur kwam er een melding van een schipper die een auto in het Twentekanaal had zien liggen. De schipper voer ter hoogte van de Kanaaldijk in Hengelo. Betrof een Mercedesbusje. In de nabijheid van het voertuig werden twee dode honden aangetroffen. Het scheepvaartverkeer heeft anderhalf uur stilgelegen. Het busje is waarschijnlijk gestolen. De Politie Twente stelt een onderzoek in.

Inbraak, kluis meegenomen

Bij inbraak in bedrijf, kluis weggenomen met behulp van zogenaamde palletwagen

Losser

Werd zondagavond 2 oktober om ongeveer 23.55 uur door een getuige gemeld dat hij had gezien dat twee personen zich verdacht ophielden aan de achterzijde van een van de bedrijven aan de Brinkstraat in Losser. Hij had gezien dat deze twee weg waren gelopen met een karretje met daarop een grote doos. Later bleek dat dit gegaan is om een zogenaamde palletwagen met daarop een kluis. De achterdeur van het bedrijf was opengebroken en uit het bedrijf was de kluis ontvreemd. De getuige had de twee weg zien lopen in de richting van de Brink. De gebruikte palletwagen werd even later door de eigenaar van het bedrijf teruggevonden op het Stadhuisplein voor de hoofdingang van het gemeentehuis. Vermoedelijk hebben de beide daders hier de kluis in een voertuig overgeladen en zijn ze weggereden met achterlating van de palletwagen. Het gaat om twee mannen van rond de 30 jr., slank postuur en rond de 1 m 80 lang. Beiden droegen een soort legertrui met gladde elleboog en schouderstukken. Wat in de kluis heeft gezeten is nog niet bekend, aangifte moet nog worden opgenomen. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die de twee ook hebben gezien, of weten wie het zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de politie Twente, te bereiken onder nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (05-125017)

Man in woning overvallen

Man in eigen woning overvallen, portemonnee met geld en auto weggenomen

Hengelo

Zondagavond 2 oktober werd een 58 jr. man in zijn woning in Hengelo overvallen. Het bleek dat tussen 22 en 23 uur twee mannen in zijn woning waren gekomen en hem hadden bedreigd met een mes. Hij werd geblinddoekt en vastgebonden. Onder bedreiging moest hij zijn portemonnee afgeven en namen de daders een auto van de 58 jr. mee. Toen de daders waren vertrokken wist de man zijn benen te bevrijden en is hij geblinddoekt naar buiten gelopen waar hij op de Enschedesestraat werd aangetroffen door een man en een vrouw die de politie waarschuwden. Een aangifte is opgenomen. De auto die is meegenomen is een blauwe Hyundai H200, met het kenteken 24-VG-GT. (05-125007)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt door onachtzaamheid talud af, vier personen naar ziekenhuis

Enter

Werd zondagmiddag 2 oktober om ongeveer 15.45 uur een aanrijding met letsel gemeld op de Noordbaan van de A1, net voor de afslag Enter. Bleek dat een 37 jr. automobilist uit Almere, met bij hem in de auto zijn 36 jr. echtgenote en hun kinderen van 7jr. en 2 maanden, over de linkerrijstrook van de A1 had gereden. Omdat hij vermoedelijk niet steeds op het verkeer heeft gelet, maar even met andere zaken in de auto bezig was geweest, bemerkte de bestuurder te laat een voor hem rijdend voertuig op. Hij moest vol in de rem en kwam via de rechterrijstrook in de berm en onder aan het talud in een sloot terecht. Allen konden uit de auto komen maar werden voor de zekerheid met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto is door een sleepdienst samen met de brandweer uit de sloot gehaald en afgesleept. (05-124881)

Aanrijding en onder invloed

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal en ademanalyse wijst 1.7 promille aan

Haaksbergen

Zondagavond 2 oktober omstreeks 20.15 uur werd gemeld dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden aan de Westsingel in Haaksbergen. Ter plaatse werd door de politiemensen een lichtmast aangetroffen die plat lag. Omstanders vertelden dat de automobilist die hiervoor verantwoordelijk was geweest even verderop aan de Holthuizerstraat stil stond. Hier werd de auto met bestuurder, een 25 jr. man uit Haaksbergen, inderdaad aangetroffen. De 25 jr. bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.7 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-124942)

Aanhoudingen na steekpartij

Man gewond na steken met mes en slaan met stoel, beide daders aangehouden

Enschede

Zondagavond 2 oktober werd om ongeveer 21.25 uur gemeld dat op de Papaverstraat in Enschede een vrouw om hulp riep. Bleek te gaan om een 52 jr. bewoonster van die straat die vertelde dat in haar woning een bebloede man zat. In de woning werd een 42 jr. Enschedeër aangetroffen met steekwonden in zijn hoofd en rechterhand. Duidelijk werd dat de 42 jr. een woordenwisseling had gehad met een andere man die ook in de woning was geweest en deze had hem daarop met een mes diverse keren gestoken. Een ander persoon had de 42 jr. met een stoel op het hoofd geslagen. Bekend werd om wie het hierbij ging. De 42 jr. heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en komt in de loop van maandag de 3e oktober aangifte doen. Een onderzoek werd naar de beide daders ingesteld en beiden, Enschedeers van 52 jr. en 18 jr. werden omstreeks 23.35 uur in hun Enschedese woning aangehouden. De 52 jr. voor het steken met het mes en de 18 jr. voor het slaan met de stoel. Beiden zijn voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. 05-124970)

Meer informatie:
Jan Camphuis: 053-4555588