Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 03-10-2005

Ongeval, drank in het spel
HAVELTE - Drie autos waren betrokken bij een aanrijding op de Halomaweg zondagmiddag. Een 23-jarige bestuurder uit Havelte zat met te veel drank op achter het stuur. Uit ademanalyse kwam een resultaat van 605 µg/l (1,4 promille). De man heeft van de politie een dagvaarding gekregen. De man reed met zijn auto vanuit de richting Frederiksoord. Ter hoogte van het tankstation sloeg zijn voorganger af (een 62-jarige man uit Maarsen). De man uit Havelte kon niet op tijd stoppen en botste achterop. Omdat hij uitweek naar links kwam hij op de andere weghelft terecht, daar botste hij op de auto van een 36-jarige man uit Emmeloord. (05-185163)

Slippartij in bocht

MEPPEL - Zondagmiddag tegen kwart voor zes is een auto uit de bocht gevlogen op de Ir C.F. Bekinkbaan. De 19-jarige bestuurder wilde vlak voor de bocht remmen waarna de auto begon te glijden. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de auto van een 36-jarige vrouw uit Coevorden. Beide bestuurders werden ter plekke door het personeel van de ambulance onderzocht. Terwijl de politie bezig was met het afhandelen van het ongeval slipten verschillende autos op dezelfde plek. Daarop is de gemeente gewaarschuwd en heeft de brandweer het wegdek schoon gespoten. De weg werd enige tijd afgesloten zodat de brandweerlieden veilig hun werk konden doen (05-185217)

Auto over de kop
LANGELO Een 22-jarige automobiliste uit Groningen sloeg zondagmiddag over de kop met haar auto. De vrouw was bezig met de auto radio en lette even niet goed op. De auto kwam in de berm terecht en klapte tegen een boom. Hierdoor vloog de auto over de kop. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het Wilheminaziekenhuis in Assen. (05-185161)

Letsel na aanrijding
HOOGEVEEN Veel nieuwsgierige omstanders kwamen zondagmiddag af op een ongeval op de Mr Cramerweg. De politie heeft meermalen moeten optreden omdat het publiek opdringerig was en alles deed om dichterbij te komen. Een fietser en bromfietser raakten gewond nadat zij met elkaar in botsing waren gekomen. De 18-jarige bestuurder van de bromfiets reed over de Mr Cramerweg richting Hollandscheveld. De man zwaaide naar bekenden die hij uit tegengestelde richting tegen kwam. Hierna is hij vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is hij tegen het trottoir aangereden. Daarbij heeft hij een 13-jarige meisje op de fiets geraakt. Het meisje is met vermoedelijk een hersenschudding naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De jongen is ter plekke gestabiliseerd door het team van de traumahelikopter, waarna hij naar het ziekenhuis in Groningen is overgebracht. (05-185765)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.