Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland

Z-6467-2005 Rijden onder invloed
In de Vylainlaan in Heikant werd maandag om 01.14 uur een 47-jarige automobilist uit Wetteren betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Zondag om 17.38 uur kreeg een 41-jarige automobilist uit Terneuzen op het Havenplein in Philippine een rijverbod van 3 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Maandag om 00.52 uur kreeg een 42-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst op de Binnenvaartweg in Terneuzen een rijverbod van 1 uur omdat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

O-6468-2005 Inbraakpoging
In de nacht van zondag op maandag werd gepoogd in te breken in een winkelpand aan de Lange Reke in Renesse.
Met een auto werden enkele, mislukte, pogingen gedaan om de toegang tot het pand te forceren. De daders zijn er daarna vandoor gegaan. Het winkelpand raakte beschadigd.

O-6469-2005 Eenzijdig ongeval
Op de Oud Vossemeersedijk in Tholen vond zondag om 16.06 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 18-jarige automobiliste uit Tholen reed over de Oud Vossemeersedijk, komende uit de richting van Oud Vossemeer. Zij verloor de controle over haar voertuig, raakte van de weg, botste tegen een boompje en kwam tot stilstand in de sloot. Haar auto en het boompje raakten beschadigd.

W-6470-2005 Autoruiten vernield
In de nacht van zaterdag op zondag werd van vier auto's die geparkeerd stonden op de Duinweg in Zoutelande een autoruit vernield.
Ook werd van een van de auto's een spiegel vernield. Er zijn geen schadebedragen bekend.

W-6471-2005 Aanhouding in Vlissingen
In de Sottegemsstraat in Vlissingen werd maandag om 02.05 uur een 26-jarige Vlissinger aangehouden voor het vernielen van een woning ruit.
De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij trapte en stompte een van de agenten die daardoor letsel opliep in zijn gezicht en zich onder doktersbehandeling moest stellen. Bij een andere agent veroorzaakte hij pijn aan de schouder en nek. Op het politiebureau gedroeg hij zich zodanig dat gebruik van pepperspray nodig was. De Vlissinger is overgebracht naar Torentijd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.