FloraHolland


Informatieve bijeenkomst voor sierteelttransporteurs bij FloraHolland

FLORAHOLLAND (persbericht 3 oktober 2005) - Vrijdag 30 september stond FloraHolland in het teken van de sierteelttransport. Vertegenwoordigers van sierteelttransportbedrijven die snijbloemen en planten aanvoeren op de vijf vestigingen van FloraHolland en het Bemiddelingsbureau werden op vestiging Rijnsburg bijgepraat over de huidige en toekomstige ontwikkelingen zowel in de sierteeltsector als bij FloraHolland.

Ontwikkelingen in de sierteeltbranche zijn enorm belangrijk voor de bedrijfsvoering van sierteelttransporteurs. Om succesvol te kunnen opereren moeten zij op deze ontwikkelingen inspelen. Commercieel Directeur Arnold Hordijk van FloraHolland richtte zich tijdens zijn welkomstwoord op de ontwikkelingen in de sector zoals de groter wordende rol van de grootwinkelbedrijven. Verder stond hij stil bij de rol van de veilingklok die ook in de toekomst enorm belangrijk blijft. Sierteelttransporteurs hebben daarnaast te maken met verschillende ontwikkelingen die spelen bij FloraHolland. Servaas van der Ven ging in onder andere in op de agro-logistieke projecten op de vestigingen Eelde en Venlo. In de nabij toekomst wordt de rol van tracking en tracing volgens Van der Ven enorm belangrijk. Systeemintegratie en nog meer samenwerking tussen transporteurs en FloraHolland is daarbij meer dan noodzakelijk. Frank Engelbart van Adviesbureau Rijnconsult haakte in op de rol van informatie en de ICT-ontwikkelingen. Steeds meer wordt dit een integraal onderdeel van logistiek. Goed gebruik maken van deze toepassingen biedt volgens Engelbart kansen voor verdere optimalisatie van de sierteeltlogistiek.

Keuzes
Tijdens de formumdiscussie -door de sprekers en transporteur Alex van der Slot werd met de zaal van gedachten gewisseld- werd geconcludeerd dat het voor sierteelttransporteurs enorm belangrijk is om een keuze te maken. Een complete logistieke dienstverlener die onder andere inspeelt op het transporteren van productstromen die via het Bemiddelingsbureau lopen heeft te maken met een heel andere bedrijfsvoering dan bedrijven die zich met nachtelijke transportstromen voor de klokaanvoer van kweker naar veiling bezig houden. Aan het eind van de bijeenkomst vertelde radio-presentator en oud hockeybondscoach Tom van 't Hek op inspirerende wijze over een aantal van zijn persoonlijke ervaringen op het gebied van innovatie en samenwerking.

Fotobijschrift: Commercieel Directeur Arnold Hordijk van FloraHolland richtte zich tijdens zijn welkomstwoord onder andere op de ontwikkelingen in de sector zoals de groter wordende rol van de grootwinkelbedrijven.


---