Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

3 oktober 2005

APELDOORN - Automobilist gewond door aanrijding

Een 39-jarige automobilist uit Apeldoorn is zondagmiddag (02/10) op de Kayersdijk gewond geraakt doordat hij tegen een boom botste. De man, die onder invloed van alcohol reed, verloor rond 17.15 uur de macht over het stuur, reed een verkeersbord uit de grond, reed vervolgens tegen een hek aan en botste uiteindelijk tegen een boom. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met een hoofdwond en een hersenschudding naar het Lukasziekenhuis. Hij verklaarde tegenover de politie enkele biertjes te hebben gedronken. Een arts van de GGD nam een bloedproef af. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt een proces-verbaal op.

APELDOORN - Automobiliste loopt pijnlijke schouder op

Een 32-jarige automobiliste uit Apeldoorn heeft zondagmorgen (02/10) op de kruising Jachtlaan/Europaweg door aanrijding met 48-jarige automobilist uit Apeldoorn een pijnlijke schouder opgelopen. De vrouw reed rond 09.50 uur vanaf de Jachtlaan de Europweg op en verleende hierbij geen voorrang aan haar plaatsgenoot. De vrouw liep een pijnlijke schouder op en een bergingsbedrijf sleepte beide beschadigde auto's weg.

APELDOORN - Stadswacht grijpt tasjesdief

De politie heeft zondagmiddag (02/10) op de Wilhelmina Druckerstraat een 21-jarige Apeldoorner aangehouden. De man rukte rond 15.00 uur de tas van een 69-jarige Apeldoornse vrouw ruw uit haar handen en ging er vandoor. Een stadswacht zette een achtervolging in, hield hem met behulp van een collega-stadswacht aan en droeg de dief over aan de politie. De verdachte sloeg hierbij de beide stadswachten in hun gezicht die later aangifte deden van mishandeling. De verdachte verklaarde tegenover de politie het bedrag dat in de portemonnee van de vrouw zat nodig te hebben om een schuld bij een junk af te lossen. De man bleek een veelpleger. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij zal naar verwachting in hechtenis blijven tot aan de rechtszitting.

HOENDERLOO - Politie treft dronken man aan

De politie heeft zondagavond (02/10) op de Stationsstraat een 29-jarige man uit Epe aangetroffen die dronken op straat lag. De politie zag de man rond 20.35 uur liggen en zag dat hij niet meer aanspreekbaar was, hij was wel bij kennis en flink onder invloed van alcohol. De politie sloot hem op in een cel en waarschuwde een arts van de GGD. Deze besloot de Epenaar gezien zijn toestand op te laten nemen in het ziekenhuis.

APELDOORN - Man nog celstraf tegoed

De politie heeft zondagavond (02/10) op de Stationsstraat een 42-jarige Apeldoorner aangehouden die nog dertig dagen celstraf tegoed had. De politie controleerde de man rond 20.35 uur en onderzoek wees uit dat hij nog dertig dagen moest zitten. De politie nam de Apeldoorner mee en sloot hem op in een cel.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --