Groningen Airport Eelde




language

Arriva Belbus voor 55 plussers
55-plussers gratis met ouderenbus van Eelde naar De Punt

26 september overleg plaatsgevonden tussen Arriva en de gemeente Tynaarlo om een oplossing te zoeken voor het openbaar vervoer over de Burgemeester Legroweg, die tot half december afgesloten is voor verkeer in verband met groot onderhoud.

De gemeente Tynaarlo en Arriva lieten gezamenlijk weten dat uit onderzoek ter plaatse is gebleken dat het niet mogelijk is de bus een omleidingsroute te laten rijden, omdat dat teveel tijd zou kosten en aansluittijden gemist zouden worden. Ook de rijplaten die in de berm liggen bieden geen soelaas, omdat de doorgang voor een grote bus te smal is door bomen en lantarenpalen.

Naar schatting maken 40 a 50 reizigers per dag gebruik van het openbaar vervoer over dit traject. Een groot deel van de reizigers, waaronder veel schoolkinderen, heeft zelf een oplossing gevonden door met de fiets naar De Punt te gaan en daar op de bus te stappen.

Arriva komt de reizigers tegemoet door ze de gelegenheid te bieden zonder meerkosten via Groningen te reizen, wat wel aanzienlijk meer tijd kost.

De gemeente Tynaarlo heeft met de Stichting Vervoer Ouderen in Eelde afgesproken dat de 2 busjes van deze stichting ingezet worden om mensen van 55 jaar en ouder gratis van hun huis naar het busstation in De Punt brengen en weer terug. De kosten van deze rit komen voor rekening van de gemeente Tynaarlo.

Dag tevoren bespreken.

De ouderenbus moet 1 dag van tevoren tussen 9.00 en 12.00 uur gereserveerd worden via tel 06-21907199. Natuurlijk kan de ouderenbus ook doorrijden naar het adres van bestemming, maar dan komen de kosten vanaf De Punt voor eigen rekening van de reizigers. De 2 busjes van de Stichting rijden met onmiddellijke ingang en hebben een speciale ontheffing van de gemeente waarmee zij langs de burgemeester Legroweg kunnen rijden. De busjes blijven rijden totdat de normale dienstregeling hervat wordt.


maandag 3 oktober 2005